platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
företagsutveckling
Bra Mässor
köper del i Oxbridge Live Media.
föreningar som utvecklar världen
Göteborg
värd för Associations World Congress 2019.
På nytt uppdrag
Siri Wikander
blir ny Director of People Growth på Scandic Hotels.
Awards
Vinstregnet
över Brunkebergstorg fortsätter.
utvecklande möten
Mjukvarukonferensen STEW
kommer till Malmö 2018.
Grönaste staden
Bygget av Växjös nya stads- och stationshus
beräknas starta april 2018.
nordiska smaker
Finnair inleder samarbete med
Tommy Myllymäki.
Långtidshotell
Forenom
blir Airbnbs största partner inom affärsresor i Norden.
RSS
rss_icon
Länkar
Rikard Wicklund från Wenngarn vinner årets Möteskock 2017

Kampen om det prestigefyllda priset Årets Möteskock är avgjord och vinnaren blev Rikard Wicklund, köksmästare på Wenngarn Hotell & Konferens. Rikards passion för hållbarhet tog honom hela vägen till final och föll den namnkunniga juryn bestående av Henrik Norström, Jonas Dahlbom och Christina Möller i smaken.

I år tävlade 17 kockar från konferensanläggningar och hotell i Sverige. Tävlingen genomförs i två steg, en uttagning där årets utmaning var att skapa "en nutida medveten tvårätters konferensmåltid”, följt av en final med de sex kockar som tog sig vidare. Huvudråvarorna i uttagningstävlingen var vaktel och gösfilé. Rikard Wicklunds stora intresse för hållbarhet avspeglades i menyn och tog honom hela vägen till final och vinst.

– Jag brinner för miljö- och hållbarhetsfrågor och min meny hade ett uttalat hållbarhetstänk. En av de största miljöbovarna inom vår bransch är allt matsvinn och det vill jag ändra på. I uttagningsmenyns varmrätt som var gös, använde jag skrovet från förrättens vaktel och putset från gösen tillsammans med resterna från grönsakerna som smakrik bas i en buljong som jag serverade till gösen, säger Rikard Wiklund, kökschef på Wenngarn Hotell och Konferens. Extra kul att Petter Holmgren, från Lejondals Slott, som är min f.d souschef knep andraplatsen.

Juryns motivering löd: ”Vinnaren har på ett utmärkt sätt lyckats att skapa utvecklande rätter med fina smaker som är väl balanserade. Rätterna blir härliga minnen för framtiden. Med respekt för råvaran och ett brett tekniskt kunnande - Rikard Wicklund."

Tävlingen arrangeras för fjärde året i rad av Action Fairs och förutom den enorma äran får även vinnaren ett stipendium på 10.000 kr att använda till en inspirerande matresa.

Bilden: Från vänster: Jenny Dingertz, Lars Tisell, Rikard Wicklund & Sara Mjörnell.