nyheter
viktiga möten
Klimatförändringar ger stora effekter för Östersjön
– lokala åtgärder och samarbete nödvändigt.
stora möten
Ytterligare ett fullspäckat år
på Karlstad CCC.
Omvärldsanalys
Resandet i världen
ökade kraftigt under 2017.
Jubileum
Svenska Mässan
fyller 100 år.
på nytt uppdrag
Didier Scaillet
ny vd för SITE och SITE Foundation.
forskning skapar möten som skapar kunskap
Mittuniversitetet
blir partner i Treesearch.
på nytt uppdrag
Maria Larsson
ny CFO för AccorHotels Europa.
Hållbarhet
Så kan transporter flyttas
från lastbil till tåg.
möten skapar event event skapar möten
Mötesforum kring evenemangssäkerhet
till Halmstad.
Framtiden inbokad
Första kongressen värvad
SeaU i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Högberga Gårds Tommy Eriksson tar plats i Svenska Kocklandslaget

Tommy Eriksson, Högberga Gård på Lidingös gastronomiska ledare, fortsätter sina framgångar på tävlingsarenan.

Nu tar han en av de prestigefyllda platserna i Svenska Kocklandslaget. Med lagledaren Fredrik Andersson i spetsen representerar de Sverige i Culinary World Cup 2018 samt Culinary Olympics 2020.

Tommy Eriksson har samlat på sig lång erfarenhet av att tävla i matlagning och har tidigare bland annat tagit guldmedalj i Årets Möteskock, tagit sig till semifinal i Årets kock och senast, i slutet av förra året, var han med och tog hem guldet i matlagnings-OS i Erfurt, tillsammans med Stockholm Culinary Team.

– Tävlandet är en av mina främsta drivkrafter, det inspirerar mig enormt i allt jag gör. Jag är en riktig vinnarskalle och älskar att utmana mig själv, men också att utvecklas tillsammans med andra. Att ta en plats i Kocklandslaget innebär många utmaningar och uppdrag vid sidan av mitt ordinarie jobb, säger Tommy Eriksson.

Det Svenska Kocklandslaget företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar och deltar i olika kulinariska event. Laget består av sex kockar och fem konditorer.

Tommy Erikssons första mästerskap tillsammans med sina nya lagkamrater blir VM i Luxemburg 2018 och därefter nästa OS, år 2020. Innan dess väntar många och långa träningspass i tävlingsköket på Kungsholmen i Stockholm.

Parallellt ska Tommy Eriksson fortsätta sin personliga satsning på att vinna Årets Kock-titeln.

 

Tommy Erikssons tävlings-CV:

Guldmedaljör (med Stockholm Culinary Team), OS i Erfurt 2016

Årets kock 2016 (semifinalist)

Årets möteskock 2015 (guld)

Årets kock 2015 (semifinalist)

Årets Möteskock 2014 (silvermedaljör)

Årets kock 2012 (semifinalist)

Copper Skillet 2010 (4:a i världsfinalen, 1:a i Sverige. IACC.)

Copper Skillet 2009 (2:a i världsfinalen, 1:a i Sverige. IACC.)