platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
företagsutveckling
Bra Mässor
köper del i Oxbridge Live Media.
föreningar som utvecklar världen
Göteborg
värd för Associations World Congress 2019.
På nytt uppdrag
Siri Wikander
blir ny Director of People Growth på Scandic Hotels.
Awards
Vinstregnet
över Brunkebergstorg fortsätter.
utvecklande möten
Mjukvarukonferensen STEW
kommer till Malmö 2018.
Grönaste staden
Bygget av Växjös nya stads- och stationshus
beräknas starta april 2018.
nordiska smaker
Finnair inleder samarbete med
Tommy Myllymäki.
Långtidshotell
Forenom
blir Airbnbs största partner inom affärsresor i Norden.
RSS
rss_icon
Länkar
Sigtuna Meetings i topp på svenska Copper skillet

I måndags avgjordes svenska Copper skillet, den internationella kocktävlingen för kockar i mötesindustrin där anläggningen är IACC-medlem.

Vinnande kock i seniorklassen blev kökschef Kalle Eriksson på Sigtunahöjden och i juniorklassen (26 år och yngre) Daniel Gustafsson från Stora Brännbo. De var två av åtta tävlande kockar med deltagare från IACC-anläggningar runt Stockholm samt Gimo herrgård lite längre norrut.

Tack vare att Stora Brännbo i Sigtuna vann förra året, fick de arrangera tävlingen i år.

De tävlande kockarna hade en halvtimme på sig att prestera sitt bästa utifrån exakt likadana och hemliga råvarukorgar, utrustade med gasolkök som hjälpmedel.

Kalle Eriksson vann den svenska uttagningstävlingen även 2013 och är laddad för revansch internationellt. Daniel Gustafsson, 23, tävlade för första gången och fick han en smakstart när det gäller att börja tävla utanför landets gränser.

Båda två tävlar vidare som Sveriges representanter i den europeiska finalen som avgörs lördagen den 3 oktober utanför Milano på Chateauform's anläggning La Cascina Erbaticin. Vinnaren där representerar sedan Europa i världsfinalen av Copper skillet som avgörs i New York den 19-20 april nästa år.

Juryn bestod av Manfred Rainer, känd kockprofil, Jennifer Barker, matentreprenör och Pia Hansson, tidigare Årets Vilhelmina och Årets kvinnliga kock.

Motiveringarna till de vinnande rätterna:

Kalle Eriksson, "En fräsch rätt med råvarorna i fokus med rena smaker välavvägt i konferenssammanhang. Svenska råvaror på bästa sätt."

Daniel Gustafsson, "En tallrik med färger som lovar mycket och håller vad dom lovar och mer därtill. Äpplet fick oss på fall."

Ägarna vd Lotta Boman, Sigtunahöjden och vd Björn Jonzon, Stora Brännbo, konstaterar att framgångarna är ett bevis och en skön bekräftelse på hur viktigt det långsiktiga arbetet med utveckling och kvalitetshöjning av matuppelevsen är.

– Sigtuna Meetings har som affärsidé att vara en professionell partner som skapar framgångsrika möten. Det är en ständigt pågående process. Framgång föder framgång och vår vision att tillhöra toppskiktet av mötesanläggningar i Norden sporrar oss ytterligare.

IACC är en internationell organisation med mötesanläggningar i USA, Europa, Asien och Australien. IACC-symbolen står för omsorgsfullt utvalda och kvalitetssäkrade mötesplatser med målet att ha högst kvalitet beträffande teknisk utrustning, professionella medarbetare och personlig service.