platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
företagsutveckling
Bra Mässor
köper del i Oxbridge Live Media.
föreningar som utvecklar världen
Göteborg
värd för Associations World Congress 2019.
På nytt uppdrag
Siri Wikander
blir ny Director of People Growth på Scandic Hotels.
Awards
Vinstregnet
över Brunkebergstorg fortsätter.
utvecklande möten
Mjukvarukonferensen STEW
kommer till Malmö 2018.
Grönaste staden
Bygget av Växjös nya stads- och stationshus
beräknas starta april 2018.
nordiska smaker
Finnair inleder samarbete med
Tommy Myllymäki.
Långtidshotell
Forenom
blir Airbnbs största partner inom affärsresor i Norden.
RSS
rss_icon
Länkar
20 länder är kvalificerade till Bocuse d´Or Europe 2014 i Stockholm
Den 20 december stod det klart vilka länder som kvalificerat sig till Bocuse d’Or Europe 2014. Den 7-8 maj kommer 20 av Europas främsta kockar att komma till Stockholm för att representera sitt land och tävla om EM-pokalen samt de 12 eftertraktade finalplatserna till kock-VM i Lyon 2015.

De tävlande länderna är: Belgien, Bulgarien, Danmark, England, Estland, Finland, Frankrike, Holland, Island, Italien, Luxemburg, Norge, Ryssland, Schweiz, Spanien, Sverige, Turkiet, Tyskland, Ungern samt Österrike.

Sverige representeras av Tommy Myllymäki och även Finland och Norge representeras av kockar som tidigare erövrat framstående placeringar i tävlingen. Norges representant, Örjan Johannessen, vann senaste Bocuse d’Or Europe i Bryssel 2012. Finlands representant kom på femte plats i Bocuse d’Or 2011, samma år som Tommy Myllymäki tog hem silvermedaljen.

För första gången kommer Bocuse d´Or Europe att anordnas i Sverige och Stockholm. Tävlingen genomförs 7-8 maj och arrangeras på Stockholmsmässan i samband med GastroNord och Vinnordic. De tävlande ska under fem timmar och 35 minuter tillaga en fiskrätt och en kötträtt för 14 personer. Huvudråvarorna för kött respektive fisk bestäms av Bocuse d’Or och tillkännagavs i november i år. För första gången kommer huvudråvarorna att komma från värdlandet. Råvaran för fisk är sej samt Grebbestad-ostron och blåmusslor från Västkusten. Köttet är svensk unggris från Gotland.

– Vi ser fram emot att hälsa alla tävlande, deras team och supportrar välkomna till Bocuse d’Or Europe i Stockholm. Vårt mål är att genomföra en gastronomisk fest där kocken står i centrum. Ett fantastiskt tillfälle att visa upp våra svenska unika råvaror, säger Mathias Dahlgren, hederspresident för Bocuse d´Or Europe.

-----------------------------------------------------------------------------------

Gastronomi Sverige AB

Gastronomi Sverige AB är ett företag som ägs av medlemmarna i Svenska Bocuse d’Or Akademien alltså Melker Andersson, Markus Aujalay, Jonas Dahlbom, Mathias Dahlgren, Fredrik Eriksson, Sven-Åke Larsson, Christer Lingström, Henrik Norström, Paul Svensson, Sven-Gunnar Svensson samt Kurt Weid. GSAB säkerställer att Sverige deltar i internationella tävlingar på ett konkurrenskraftigt sätt. Målet att föra ut svensk Gastronomi i världen så att världen kommer till Sverige. Visionen är att på bred front sprida kunskap om svensk gastronomi inom och utom Sverige.