nyheter
viktiga möten
Klimatförändringar ger stora effekter för Östersjön
– lokala åtgärder och samarbete nödvändigt.
stora möten
Ytterligare ett fullspäckat år
på Karlstad CCC.
Omvärldsanalys
Resandet i världen
ökade kraftigt under 2017.
Jubileum
Svenska Mässan
fyller 100 år.
på nytt uppdrag
Didier Scaillet
ny vd för SITE och SITE Foundation.
forskning skapar möten som skapar kunskap
Mittuniversitetet
blir partner i Treesearch.
på nytt uppdrag
Maria Larsson
ny CFO för AccorHotels Europa.
Hållbarhet
Så kan transporter flyttas
från lastbil till tåg.
möten skapar event event skapar möten
Mötesforum kring evenemangssäkerhet
till Halmstad.
Framtiden inbokad
Första kongressen värvad
SeaU i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Upper House i Göteborg satsar på två stjärnor
Krister Dahl, tidigare lagledare för Kocklandslaget i åtta år, ska leda arbetet att göra Upper House nya restaurang till en av landets bästa. Ett av målen är att få två stjärnor i Guide Michelin.

Idag har Krister Dahl titeln Executive Chef för alla restauranger i Gothia Towers, vilket innebär att han ansvarar för restaurangernas utveckling. Han är ensam i världen om att ha fyra OS-guld i matlagning, varav ett som junior.

– Det intressanta med konceptet är att det liknar det gamla värdshuset, det finns ingen gräns mellan mat och logi, allt hänger ihop. Upper House är det moderna värdshuset, fast i en klass för sig, säger Krister Dahl.

Restaurangen finns på våning 25 och har plats för 50 sittande gäster. Invigningen sker i augusti.

 

Fakta

• Tretton svenska krogar har stjärnor i Guide Michelin.

• I Göteborg har Sjömagasinet, Thörnströms Kök, Kock & Vin, 28+ och Fond en stjärna vardera.

• Mathias Dahlgren Matsalen och Frantzén/Lindeberg i Stockholm har två stjärnor.

• Ingen svensk krog har fått toppresultatet tre stjärnor.

 

Foto: Jimmy Millblad.