nyheter
viktiga möten
Klimatförändringar ger stora effekter för Östersjön
– lokala åtgärder och samarbete nödvändigt.
stora möten
Ytterligare ett fullspäckat år
på Karlstad CCC.
Omvärldsanalys
Resandet i världen
ökade kraftigt under 2017.
Jubileum
Svenska Mässan
fyller 100 år.
på nytt uppdrag
Didier Scaillet
ny vd för SITE och SITE Foundation.
forskning skapar möten som skapar kunskap
Mittuniversitetet
blir partner i Treesearch.
på nytt uppdrag
Maria Larsson
ny CFO för AccorHotels Europa.
Hållbarhet
Så kan transporter flyttas
från lastbil till tåg.
möten skapar event event skapar möten
Mötesforum kring evenemangssäkerhet
till Halmstad.
Framtiden inbokad
Första kongressen värvad
SeaU i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Stark Skånerepresentation på Copenhagen Cooking
Tourism in Skåne och Smaka på Skåne/Livsmedelsakademin bjuder in till en skånsk matmarknad och lounge på temat ”Skåne – Københavns vilde baghave” där ett tiotal restauranger från bland annat nätverket Skånska Matupplevelser deltar. För att kunna avnjuta maträtterna kan besökarna köpa klippkort för 150 danska kronor som ger tio smakprover.

På plats finns flera skånska matproducenter som bjuder på smakprover och säljer sina produkter.

– Efterfrågan på skånska råvaror ökar i och med att man på den danska sidan anammat det nya nordiska köket på olika kreativa sätt, säger Anna Eklund som ansvarar för producenttältet.

De som besöker den skånska matmarknaden får också bokningserbjudanden på boende i kombination med fantastiska matupplevelser.

Tack vare ett nytt samarbete mellan Smaka på Skåne och Öresundsbron får alla deltagande restauranger och producenter gratis överfart mellan Malmö och Köpenhamn.

Copenhagen Cooking pågår mellan den 20 augusti och den 2 september.

 

Säljer smakprover:

Brösarp Gästgifveri, Hotell Dannegården, Elisefarm, Grand i Lund, Häckeberga, Rebell, Rusthållargården, Skanörs Fiskrökeri, Skanörs Gästgiveri, The Lodge och Ängavallen.

 

Erbjuder resepaket:

Brösarps Gästgifveri och spa, Grand i Lund, Hotell Dannegården, Häckeberga,  Margretetorps Gästgifveri och Ringsjö Wärdshus.

 

Matproducenter:

Krokstorp gård (rapsolja), Söderberg & Sara (surdegsbröd), Bonnarps hjortgård (vilt), Maglehem (ekologisk äpplemust), Goagård (getost och marmelad),  Sunnantorps gård (ekologisk salami), Fridshills kyckling, Larsviken (grönsaker/chips) och Vikentomater.