platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
företagsutveckling
Bra Mässor
köper del i Oxbridge Live Media.
föreningar som utvecklar världen
Göteborg
värd för Associations World Congress 2019.
På nytt uppdrag
Siri Wikander
blir ny Director of People Growth på Scandic Hotels.
Awards
Vinstregnet
över Brunkebergstorg fortsätter.
utvecklande möten
Mjukvarukonferensen STEW
kommer till Malmö 2018.
Grönaste staden
Bygget av Växjös nya stads- och stationshus
beräknas starta april 2018.
nordiska smaker
Finnair inleder samarbete med
Tommy Myllymäki.
Långtidshotell
Forenom
blir Airbnbs största partner inom affärsresor i Norden.
RSS
rss_icon
Länkar
Matstudiokonceptet Aveqia expanderar i Stockholm
Svenska matstudiokonceptet Aveqia expanderar sin verksamhet genom att öppna Europas största matstudio i Stockholm. Konceptet med Aktiv matlagning har funnits i tio år men aldrig tidigare varit så efterfrågat som nu. I början av december öppnar Aveqia i nya lokaler för att möta efterfrågan. Samtidigt har kontraktet för första utlandsetableringen precis signats i London.

I linje med Eskil Erlandssons vision om Sverige som det nya matlandet i Europa tar entreprenören och grundaren för Aveqia, David Berggren, de svenska smakerna till London. Med sina tio år bakom konceptet Aktiv matlagning bjuder Aveqia in gästen till spisen, en umgängesform som skapar både goda relationer och goda rätter. Med allt större efterfrågan öppnar i december Europas största matstudio i Stockholm. Samtidigt fortsätter Aveqias expansion till Göteborg och under 2012 även London.

Mitt i finanskvarteren på Bridge street kommer den 400 kvadratmeter stora lokalen att öppna i början av april. Med välsignelser från utländska gäster och rådgivare som exempelvis Sarah Stewart, som länge jobbat för Gordon Ramsey, känner sig vd Johan Kadar säker på sin satsning. David Berggren ser sitt första kök utomlands som en möjlighet att möta nya gäster och även ett ypperligt tillfälle att presentera svenska produkter på en ny marknad.

– Intresset för aktiv matlagning har ökat de senaste åren, företag satsar stort på att göra aktiviteter tillsammans med sina anställda och gemene man blir allt mer intresserad av att involveras i matlagningen, säger David Berggren. Självklart känns det spännande att prova konceptet utanför Sveriges gränser.

Den nya matstudion i Stockholm blir den största och mest avancerade i Europa, med plats för över 160 matlagande gäster samtidigt. För designen står arkitekten Pontus Lomar (F12 & Grill) som har ritat den toppmoderna studion med köksutrustning från bland annat Gaggenau och Poggenpohl.

– Det är kul att nu även ge privatpersoner möjligheten till en större matupplevelse med lanseringen av vårt restaurangkoncept. Här får de vara nära råvarorna, möta tekniken i köket och samtidigt träffa likasinnade runt spisen, tänk vilken helkväll, säger David Berggren.

Aveqias matstudio ligger på Tulegatan 11 i centrala Stockholm.