platsannonser
Akademikonferens
söker Projektkoordinator till kontoret i Solna.
nyheter
Swedish Lapland
Skellefteå Airport
får pris som Årets Möjliggörare.
på nytt uppdrag
Stellan Eriksson
ny ekonomichef på MCI.
företagsutveckling
Bra Mässor
köper del i Oxbridge Live Media.
föreningar som utvecklar världen
Göteborg
värd för Associations World Congress 2019.
På nytt uppdrag
Siri Wikander
blir ny Director of People Growth på Scandic Hotels.
Awards
Vinstregnet
över Brunkebergstorg fortsätter.
utvecklande möten
Mjukvarukonferensen STEW
kommer till Malmö 2018.
Grönaste staden
Bygget av Växjös nya stads- och stationshus
beräknas starta april 2018.
nordiska smaker
Finnair inleder samarbete med
Tommy Myllymäki.
Långtidshotell
Forenom
blir Airbnbs största partner inom affärsresor i Norden.
RSS
rss_icon
Länkar
Anders Vendel blir värdshusvärd i Ystad

Sandskogens Värdshus ligger ett stenkast från Ystads Saltsjöbad (YSB) och byggdes år 1899. Det räknas till ett av Skånes vackraste värdshus, ritat av arkitekt Peter Boisen, Ystads förste stadsarkitekt.

Nu stiger Anders Vendel, av av landets bästa kockar och köksmästare,  in i köket och en total upprustning ska ske både byggnads- och köksmässigt.

Fastighetsägaren och Ystadsvisionären Joakim Strandberg, fräschar upp huset för att återställa den forna glansen. Det finns 90 sittplatser inomhus och 75 utomhus.

– Vi har stora planer och bygger en stor uteveranda runt huset i söderläge och hela utemiljön får en ny look. Det blir även ett nytt serveringskök ute med stenugnsbakade pizzor och bar för sallader med mera, säger Joakim Strandberg.

Interiört ska den gamla stilen från 1899 lyftas fram. Bland annat är en ny bar tänkt att bli en ny samlingspunkt för Ystadborna.

– Vi bygger också ett nytt kök och i stort sett ska helheten lyftas från två stjärnor till minst fyra. Helst ska vi bli den bästa lunchrestaurangen i staden.

Anders Vendel jobbar redan idag som konsult åt YSB och deras restaurangverksamhet så ett naturligt samarbete kommer säkert att skapas, hoppas Joakim Strandeberg.

Idag driver Anders Vendel restaurangen Vendel Ale Stenar, (som på sommaren också blir restaurangen Grill by the Sea), Organic Bakery i Malmö, Stures bröd och soppkafé i Moderna Museet i Malmö, och klassiska Sture, även den i Malmö.