nyheter
viktiga möten
Klimatförändringar ger stora effekter för Östersjön
– lokala åtgärder och samarbete nödvändigt.
stora möten
Ytterligare ett fullspäckat år
på Karlstad CCC.
Omvärldsanalys
Resandet i världen
ökade kraftigt under 2017.
Jubileum
Svenska Mässan
fyller 100 år.
på nytt uppdrag
Didier Scaillet
ny vd för SITE och SITE Foundation.
forskning skapar möten som skapar kunskap
Mittuniversitetet
blir partner i Treesearch.
på nytt uppdrag
Maria Larsson
ny CFO för AccorHotels Europa.
Hållbarhet
Så kan transporter flyttas
från lastbil till tåg.
möten skapar event event skapar möten
Mötesforum kring evenemangssäkerhet
till Halmstad.
Framtiden inbokad
Första kongressen värvad
SeaU i Helsingborg.
RSS
rss_icon
Länkar
Grand Tenan får ny köksmästare – Stjärnkocken Robert Maglia

Grand Hotel Marstrands restaurang Tenan får ny köksmästare. Stjärnkocken Robert Maglia tar över köksmästarrollen på Tenan nu i maj. Robert var bland annat Sveriges representant i Nordic Challenge 2007 – Öppna Nordiska Mästerskapen för professionella kockar (inofficiellt europamästerskap) efter att ha kommit tvåa i svenska uttagningarna till Bocuse d'Or. Han har jobbat på topprestauranger som Bagatell i Oslo, Saison i Köpenhamn och Divino i Stockholm.

— Vi är fantastiskt stolta och glada över att Robert tackat ja till posten som köksmästare på Tenan, säger Christer Johansson, som driver Grand Hotel på Marstrand och dess välkända krog Tenan.

Robert själv är mycket nöjd med sin nya arbetsplats.

— Jag ser verkligen fram emot att få jobba på hemmaplan igen. Västkusten ligger mig väldigt varmt om hjärtat, berättar Robert. Nu är jag bara ivrig att få komma igång. Robert Maglias bana inom restaurangkökets värld började som diskare på skolloven. Han är utbildad på restaurangskolor i Göteborg och Stockholm och har därefter lagat mat på flera av de bästa restaurangerna i Skandinavien, bland annat på Bagatelle i Oslo och Saison i Köpenhamn. Han har jobbat hos bröderna Rikard och Robert Nilsson på Kattegat Gastronomi och Logi och på flera av Göteborgs bästa restauranger, såsom Le Chablis, Johanna, Gösta's och Belle Avenue. 2002 fick han pris som Årets intressantaste matlagare i Sverige och blev samma år utnämnd till Årets Bubblare, då som egen krögare på Bistro 1965. 2005 gick han till final i svenska VM-uttagningen till Bocuse d'Or och kom på andra plats. 2006 vann han silver i matlagnings-EM. 2007 kom han åter igen på andra plats i den svenska uttagningen till Bocuse d'Or och blev därmed Sveriges kock i Nordic Challenge. Senaste anställningen som köksmästare var på restaurangen Divino i Stockholm, som 2008 belönades med två bestick i Guide Michelin. Robert har tillsammans med Bo Hagström författat kokboken Italienska desserter.