Hedvig Bäckström på Uppsala Convention Bureau, Destination Uppsala, har utsetts till ICCA Researcher of the Year. Priset delas ut av International Congress and Convention Association, för väl genomförd research och inrapportering av internationella möten. 

Utmärkelser för väl genomförd research och dokumentation av internationella möten fortsätter att tilldelas Uppsala Convention Bureau vars syfte är att utveckla mötesindustrin i Uppsala. Det är tredje gången som medarbetare på Uppsala Convention Bureau mottar denna fina utmärkelse, vilket Uppsala är ensamma om i världen bland de 900 medlemmarna från 86 länder.

”Vi jobbar hårt med vårt statistik- och värvningsarbete och ICCA-databasen är ett av våra viktigaste arbetsverktyg. Den här utmärkelsen är en stor bekräftelse för oss alla. Att dessutom uppmärksammas av ICCA på detta sätt är förstås extra roligt”, säger Anna Lindström, Uppsala Convention Bureau.

Den årliga statistik- och rankingrapport som tas fram av ICCA visar att Uppsala är en mötesstad att räkna med på den internationella marknaden. Uppsala har flest internationella möten i Sverige, efter Stockholm och Göteborg.

ICCA Researcher of the Year delas ut av den internationella branschorganisationen ICCA – International Congress & Convention Association. ICCA fungerar som en kvalitetssäkrare och kompetensutvecklare inom den internationella mötesindustrin. Organisationen har 900 medlemmar i 86 länder.