Snart är det dags för en av årets höjdpunkter inom möten och konferenser, där de bästa av de bästa ska koras i Svenska Mötespriset. Syftet är att lyfta och synliggöra de mötesplatser och personer inom branschen som gör det där extra. Anläggningar som har de mest nöjda kunderna, som satsar på nytänkande och hållbarhet, och som inspirerar andra. Den 15 april utses vinnarna, i fem olika priskategorier, på Skogshem & Wijk, Lidingö.

Priset för Årets Innovatör går till den mötesplats som varit nyskapande, där bland annat kundnytta och resultat bedöms. Sigtunahöjden nomineras för hur de, genom samarbete med Whole, på ett innovativt och forskningsbaserat sätt tar sitt organisationsarbete till nästa nivå. Blique by Nobis nomineras för sin skördekalender som ligger till grund för kökets menyutbud, där grödorna som används i matlagningen odlas på denna cityanläggnings innergård och rooftop barVadstena Klosterhotel nomineras för hur de genom samarbete och innovation utvecklar en ny destination där det familjära och familjeföretaget i grunden genomsyrar allt.

Årets Hållbarhetsinitiativ uppmärksammar initiativ utifrån Svenska Mötens syn på hållbarhet och hur en anläggning med detta utmärkt sig, samt skapat förutsättningar för att inspirera andra. Arken Hotel & Art Garden Spa nomineras bland annat utifrån sin satsning på egna vindkraftverk, som utöver att producera el för verksamheten även kompenserar de anställdas egna hushållsbehov. Bergendal nomineras bland annat för ett initiativ där de i samband med en renovering skänkt all inredning och utrustning i hotellrummet till en bygg-secondhand, kopplad till en organisation som hjälper utsatta och föräldralösa barn i Columbia. Hotell Mossbylund nomineras för sitt engagemang att stärka integrationen av nyanlända i samhället genom sin egna SFM, Svenska för Mossbylundare, med cirka 20 personer från Polen, Afghanistan, Ukraina, Syrien, Filipinerna, Gambia och Irak som deltagare.

Årets Mötesrådgivare blir den person som utmärkt sig på ett positivt sätt under året. Kriterier som bedöms är bland annat hur väl mötesrådgivaren överträffar kundernas förväntningar. Nominerade är Aaron PerssonContinental du Sud, Johanna FolkessonVictory Hotel, samt Jonathan Kviborg på Stockholm Meeting Selection.

Årets Mötesplats är priset där kunderna bestämmer. Det går till den anläggning som av Svenska Mötens kunder fått högst betyg gällande övergripande kundnöjdhet. Nominerade är FågelbrohusConventum samt Villa Fridhem.

”Vi är mycket stolta över vår fina tävling som verkligen inspirerar till att göra mer och gå längre. Det är ett prestigefullt pris att få. Vi fick fantastiska bidrag och det var ordentligt svårt att nominera. Och det kommer bli väldigt roligt och inte minst ärofullt att få kora vinnarna. Jag vill också nämna att vi kommer att dela ut Svenska Mötens Hederspris till en person som gjort speciella insatser för Svenska Möten och som sticker ut som ambassadör”, säger Michael Schüller, vd för Svenska Möten.