Den 25 mars genomfördes Jönköpingsgalan där Destination Jönköping delade ut Årets Mötes- och Evenemangspris till Jönköping University. ”Destination Jönköping vill med priset lyfta den person eller organisation som gjort betydande insatser för att driva på utvecklingen av Jönköping som evenemangs- och mötesplats. Insatser som stärker besöksnäringens roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för kommunens företag, föreningar, organisationer, kommuninvånare och besökare”, säger Caroline Törnblad, chef Möten & Evenemang på Destination Jönköping.

På galan, som ägde rum på Elmia, delades totalt tio olika priser ut. Caroline Törnblad och Destination Jönköpings avgående styrelseordförande Niklas Sigvardsson var prisutdelare för Årets Mötes- och Evenemangspris.

”Jönköping University har under året gjort betydande insatser och varit en drivande kraft i utvecklingen av Jönköping som mötesplats. Bland annat har de under 2022 tagit ytterligare ett steg att möjliggöra fler konferenser tack vare avtal med kongressbyrå vilket genererar positiva kunskaps- och besöksnäringseffekter för vår kommun”, säger Caroline Törnblad.

”Vi är glada och hedrade över att Jönköping University tilldelats Årets Mötes- och Evenemangspris. Jönköping University är stolta över att uppmärksammas som stadens ambassadör och med denna utmärkelse uppmärksammar vi de dagliga insatserna från många kollegor och partners som gör detta till en fantastisk plats att arbeta och leva på. Jönköping University ligger i stadens hjärta och erbjuder ett perfekt läge och struktur för att koppla samman människor och organisationer från Jönköping och världen för att tillsammans skapa en fantastisk morgondag”, säger Carla Machado, Director of Societal Engagement, JIBS, Jönköping University.

Motivering Årets Mötes- och Evenemangspris – Jönköping University

”Årets Mötes- och Evenemangspris går till Jönköping University som gjort betydande insatser för att driva på utveckling av Jönköping som mötesplats. Med sina forskningskonferenser sätter högskolan och dess fackhögskolor Jönköping på möteskartan både nationellt och internationellt. Tack vare drivna medarbetare, som vill visa Jönköping Universitys styrkor och Jönköping som plats för en hel värld, stärker högskolan besöksnäringens roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för hela vår kommun. Genom sitt stora engagemang och ett fantastiskt värdskap är Jönköping University en mycket god ambassadör för Jönköping och befäster Jönköpings position som en ledande och självklar mötesstad.”

Jönköpingsgalan, som leddes av Sofia Dahlén, innehöll hyllningar och prisutdelning samt artistframträdande av bland annat Melodifestivalaktuella Mariette, husbandet Coverkompaniet och teaterförening Teater Tolvan.