Lundaföretaget Safeture har tecknat ett treårigt partneravtal med Separ International, en ledande brittisk leverantör av tjänster inom säkerhetsrådgivning och riskreducering. Separ är specialiserat på riskhantering och utbildning med global inriktning. Företaget erbjuder kreativa lösningar för komplexa problem i utmanande miljöer, och har under många år arbetat med att utbilda och stödja internationella mediaföretag och globala humanitära organisationer i farliga miljöer.

”Vi är mycket glada över vårt nya partnerskap med Safeture. I ett allt mer komplext och fientligt globalt landskap anser vi att människor och organisationer har rätt till säkerhet. Safetures tekniska plattform kommer att göra det möjligt för oss att skapa innovativa och individuella planer för att skydda våra kunder och deras anställda”, säger Karen Lawrie, vd för Separ International.

”Vi är mycket glada över att ingå detta partnerskap med Separ. Vår teknik tillsammans med deras expertis skyddar det som betyder mest, människor”, säger Magnus Hultman, vd för Safeture.

Genom avtalet får Separ och deras kunder tillgång till Safetures ledande tekniska plattform för resesäkerhet, risk- och krishantering samt kommunikation. De centrala komponenterna i plattformen hjälper företag att lokalisera sina anställda var som helst i världen, kommunicera med dem och försätta dem i säkerhet. En annan viktig del av plattformen är en app som ger användaren relevanta varningar i realtid och möjlighet att omedelbart få hjälp i en nödsituation. Appen innehåller även andra funktioner som landinformation, medicinska databaser, flyginformation och e-learning.

Om Safeture
Safeture AB (grundat 2009) är ett SaaS-företag (Software as a Service) baserat i Sverige. Företaget erbjuder en komplett plattform designad för att hantera anställdas säkerhet och risk/krishantering, oavsett var de befinner sig. Genom ledande teknik och innovativa lösningar hjälper Safeture risk- och assistansbolag att se till att deras kunder, globala företag och organisationer över hela världen kan skydda det som är viktigast: sina medarbetare. Safeture-aktien är noterad på Nasdaq First North Growth Market (ticker: SFTR). Redeye AB är certifierad rådgivare.