Den 3–4 maj genomförs Stockholm Smart City Conference & Expo på Kistamässan i Stockholm, med 200 utställare och 200 talare. Politiken, näringslivet och offentlig sektor möts under ett tak för att driva företag och samhälle framåt och utveckla den smarta staden, genom ny teknik. Anna Felländer, grundare av Anch AI, och Josefin Rosén, AI-expert på SAS Institute, går på djupet i hur man bör implementera ansvarsfull, pålitlig och hållbar AI-driven innovation. De kommer att diskutera de krav som ställs på en organisation i och med att AI blir en allt större del av verksamheten, för utan ordentlig styrning kan AI resultera i oavsiktliga etiska fallgropar som snabbt kan växa sig utom kontroll.

Stockholm Smart City är Sveriges viktigaste event för stadsutveckling. Här samlas näringsliv, offentlig sektor och politiken för att diskutera och inspireras och att hitta lösningar med hjälp av framtidens teknik. Upptäck banbrytande innovationer på mässgolvet, mängder med aktiviteter på plats och en storslagen konferens, med hundratals talare på plats under eventets två dagar. Theo Blackwell, CDO city of London, och Oleg Polvynko, CIO Kyiv city council, delar med sig av sina erfarenheter och de utmaningar som deras städer står inför. Sandra Baer, program director Personal Cities, vars organisation arbetar för att främja stadsutveckling, bjuder in till ett samtal om hur man kan inspirera städer att tänka annorlunda. Alexander Ståhle, stadsforskare och stadsplanerare på Spacescape, presenterar Sveriges största forskningsprojekt om framtidens smarta gator, och polisen är på plats med kriminalkommissarie Jan Olsson för att diskutera cyberkriminalitet. Stockholms Stad arrangerar ett startup-område med mängder av spännande startups på plats, och innovatörer från världens alla hörn samlas i Smart City-loungen för att diskutera framtidens städer.

Parallellt med Stockholm Smart City arrangeras även Stockholm Tech Show samt Nordic Mobility Conference & Expo, mötesplatsen för framtidens urbana mobilitetsmodeller. De tre eventen skapar tillsammans en arena som driver företag och samhälle framåt genom ny teknik. En mötesplats med extra allt: hundratals talare i högaktuell konferens, över 200 utställare, startup-område arrangerat av Stockholms Stad, Hackaton, branschmingel med först klassisk underhållning och mycket mer.

Läs mer om Stockholm Smart City eller ta en titt på konferensprogrammet.