The Business of Events i Storbritannien har bekräftat VisitBritain som sin senaste officiella partner för sitt 2023-års program. Det utgör det femte året i rad av support för policyenheten och tankesmedjan.

VisitBritain är Storbritanniens nationella turismbyrå, och dess Business Events-team har utvecklat och upprätthållit ett starkt internationellt rykte inom den globala eventindustrin. Teamet lägger stor vikt vid att affärsevenemang är mer än bara verktyg för ekonomisk tillväxt; de är viktiga drivkrafter för kultur, utbildning och många andra möjligheter.

VisitBritain är också hem för The Business Events Growth Programme. Denna specialinriktade finansiering har hittills stöttat fler än 150 evenemang i 19 städer över hela Storbritannien, och stödjer viktiga affärssektorer som teknik, kreativa tjänster, medicin och biovetenskap. Ett annat nyckelfokus för teamet har varit att arbeta nära de nationella Convention Bureauerna när de fortsätter att skapa internationella möten och events. Detta har uppnåtts genom områden som att stärka statlig opinionsbildning för industrin, investera i kritisk forskning, fokusera på arvet och påverkan från industrin i ett bredare perspektiv samt erbjuda utbildningsseminarier och nya verktyg för att öka kunskapen om transformativa trender.

”VisitBritains partnerskap med The Business of Events är en viktig möjlighet att ytterligare rikta strålkastarljuset på den dynamiska och utvecklande sektorn för affärsevenemang, vilket ökar medvetenheten om dess enorma ekonomiska och samhälleliga bidrag samt dess vilja att driva förändring. The Business of Events har tillhandahållit ovärderlig forskning som har haft enorm betydelse för vår sektor, och arbetat tillsammans med viktiga seniora ledare och våra nationer för att påverka framtiden för Business Event-branschen”, säger Paul Black, Head of Business Events på VisitBritain.

”Att få stöd från VisitBritain Business Events är mycket viktigt för det arbete som utförs av The Business of Events. Även om Storbritannien är ett globalt kraftpaket för turism, bör vi aldrig kortsluta värdet av affärsevenemang. De är inte bara en viktig inkommande intäktsström, utan vi exporterar också miljarder pund av evenemangstjänster årligen”, säger Martin Fullard, Director, News & Content.

”Paul Black och hans team har gjort ett otroligt arbete med att utbilda och stödja sitt partnernätverk över hela landet, och de verktyg och vägledning de erbjuder bekräftar på nytt hur passionerat de känner för att ha en stark evenemangssektor.”

”Dessa egenskaper gör arbetet till ett mycket starkt partnerskap, och vi ser fram emot att stödja dem i deras projekt.”