Villa Foresta på Lidingö är från årsskiftet en del av Stockholm Meeting Selection, och nu pågår en omfattande renovering och storsatsning där det nu rekryteras starka profiler med internationell erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen till mötesplatsen. Helena Hell, tidigare restaurangchef för ett flertal restauranger, blir restaurangchef, och Victor Bohlin, tidigare Hotel Manager på Miss Clara, blir hotel manager. Destinationschef blir Robert Gynne som idag ansvarar för två andra destinationer inom Stockholm Meeting Selection.

”Jag ser verkligen fram emot, att tillsammans med Helena och Victor, utveckla och skapa en helt unik destination, en levande mötesplats för gastronomi, musik, möten, upplevelser och ett vardagsrum för hela Lidingö”, säger Robert Gynne, destinationschef för Villa Foresta.

Robert Gynne har lång hotellerfarenhet och har haft flera ledande roller på stora internationella hotellkedjor i Asien och Mellanöstern som till exempel InterContinental Hotel Group i Peking och InterContinental Shanghai Wonderland. Robert har under sin tid på Stockholm Meeting Selection framgångsrikt drivit och utvecklat flera av företagets destinationer som Näsby Slott och Lejondals Slott.

Helena Hell har lång erfarenhet från branschen och har bland annat varit general manager för Melker Andersson och Pontus Frithiof. Helena har arbetet över tio år i London för några av världens mest framstående varumärken såsom The Connaught Hotel med Gordon Ramsay, Angela Hartnett, Philip Howard och Brett Graham

”För mig är det ett privilegium att få vara delaktig i att sätta Villa Foresta på kartan igen. Historien kring Wilhelmina Skogh, som byggde Villa Foresta, är magisk och spännande och jag vill genom min erfarenhet och mina värderingar kring service och värdskap, vara med och skapa en gastronomisk mötesplats för Lidingöborna och hela Stockholm”, säger Helena Hell, restaurangchef för Villa Foresta.

Victor Bohlin kommer närmast från rollen som hotellchef på Miss Clara och har haft flera internationella roller, bland annat som verksamhetschef på Breezes Beach Club and Spa på Zanzibar.

”Som Lidingö-bo har jag trampat förbi det gamla Foresta-hotellet på min cykel otaliga gånger och tänkt att det borde vara så mycket mer än vad det är. Så nu känns det extra roligt att faktiskt få vara med och utveckla något nytt på den här magiska platsen. Det känns som att vi verkligen har möjligheten att förvandla Villa Foresta till något helt unik”, säger Victor Bohlin, hotel manager för Villa Foresta.

Villa Foresta ägs av fastighetsbolaget Altira AB som tillsammans med Stockholm Meeting Selection kommer att göra stora satsningar för att utveckla fastigheten. Här planeras för en vinterträdgård, spa med flera bastur i borgens valv, pooler, restauranger, uteterrass och vinbarer. Villa Foresta öppnar i augusti 2024.