Therese Karlsson är ny international account manager, congress & events, för Svenska Mässan Gothia Towers. Nyanställningen innebär en utökad satsning för att i ännu högre grad bearbeta internationella mötesköpare och attrahera flera och större möten och kongresser till Göteborg.

”Att förbättra och erbjuda internationella företag en komplett och flexibel helhetslösning med alla mötesprodukter och tjänster som vi har under ett och samma tak är en härlig utmaning”, säger Therese Karlsson, som närmast kommer från Turistrådet Västsverige. Där ansvarade hon för att bearbeta det internationella sälj- och reseledet samt att marknadsföra Västsverige som destination i Europa.

”Therese Karlssons tidigare erfarenhet av att arbeta på den internationella spelplanen får hon stor nytta av i sin nya roll”, säger Malin Erlandsson, director meetings, congress & events, affärsenhet möten, vid Svenska Mässan Gothia Towers.

Congress & events, som har fokus på större möten, består av fyra account managers som täcker samtliga mötessegment: företagsmöten och organisationsmöten, både nationella och internationella. Gruppen arbetar med att bearbeta, paketera och kontraktera värdeskapande mötesupplevelser, från flera hundra till tusentals deltagare.

”Vi upplever att intresset för att mötas fysiskt är större än tidigare. Pandemin har tydligt visat att möten och events spelar en väsentlig roll som kanal och aktivitet för företags och organisationers tillväxt. Det sker genom utbildningar, innovation, produktvisningar, men inte minst för samhörighet och som kulturskapare”, säger Malin Erlandsson. ”Genom en ökad internationell tillgänglighet, med fler avgångar till och från Landvetter, och den nya efterlängtade linjen till Nordamerika, ser vi en stor tillväxtpotential i den globala marknaden.”

Imex Frankfurt den 23–25 maj blir den första stora internationella kundaktiviteten för Therese Karlsson, men även Imex America i mitten av oktober. ”Att få möjlighet att träffa många av de internationella mötesköparna på en och samma plats blir en bra start för mig. Jag ser fram emot att få skapa relationer”, säger Therese Karlsson.