Med klassiker som Hasselbacken och Cirkus samt nya Gasometer och ytterligare hotell och restauranger i portföljen är Cirkus Venues en av de aktörer som driver utvecklingen av minnesvärda upplevelser i Stockholm och på Djurgården, och senast efter årsskiftet tillträder Satu Andersson som ny vd för koncernen.

Satu Andersson har lång erfarenhet av besöksnäringen, hon har bland annat varit vd för Birka Cruises och distriktsdirektör för 15 Scandichotell i Stockholmsregionen. För närvarande är Satu vd för Holiday Club Åre, en av de största resortdestinationerna i fjällvärlden.

”Besöksnäringen är en viktig inkomstkälla för Stockholm och Djurgården med sina olika besöksmål är en del av det som gör huvudstaden attraktiv. Som tillträdande VD för en av de största aktörerna på Djurgården ser jag fram emot att bidra till en fortsatt ansvarsfull och hållbar utveckling av destinationen”, säger Satu Andersson.

Cirkus Venues är en koncern med flera olika produkter som erbjuder några av mötesplatserna på Djurgården. Utöver Hasselbacken och Cirkus Arena & Restaurang även boutiquehotellet Backstage Hotel samt restaurangerna Konsthallen och Pop Story. Företaget etablerar också en ny arena för kultur och event i Gasometer på norra Djurgården. Gasometer som den nya arenan kommer att heta beräknas öppna hösten 2026.

”Storslagna och historiska miljöer kombinerat med extraordinära och oväntade upplevelser lockade mig till uppdraget. Det är en fantastisk möjlighet, att tillsammans med mina kollegor, få utveckla enastående produkter för ännu fler gäster. Det skall ske med fokus på hög kvalitet, samarbete och hållbarhet”, säger Satu Andersson.

Satu Andersson tillträder som ny vd för Cirkus Venues senast efter årsskiftet.

“Vi ser fram emot att få börja arbeta tillsammans med Satu med vidareutvecklingen av Cirkus Venues. Hon har lång och bred erfarenhet av att etablera och utveckla produkter i hospitalitysektorn samtidigt som hon är en erkänt driven och uppskattad ledare vilket gör Satu till den rätta personen att ta Cirkus Venues till nya höjder”, säger Flavio Bucciarelli styrelseordförande i Cirkus Venues.

Om Cirkus Venues
Cirkus Venues bildades i april 2022 och har några av mötesplatserna på Djurgården. I koncernen ingår Hotell Hasselbacken, Cirkus Arena & Restaurang, Backstage Hotel samt restaurangerna Konsthallen och Pop Story. Företaget etablerar också en ny arena för kultur och event vid namn Gasometer. Arenan beräknas öppna hösten 2026 och är belägen i Norra Djurgårdsstaden. Cirkus Venues är ett systerbolag till Pophouse Entertainment Group och ägs av Qarlbo AB och KAB Music AB – två bolag som investerar i fastigheter och företag som utvecklar ambitiösa och hållbara projekt inom turism och besöksnäring.