Resorthotellet Yasuragi i Stockholm välkomnar den erfarna ledaren Eva Ottosson Rask som ny general manager. Eva får ansvaret att ta den Japaninspirerade destinationen på Hasseludden in i framtiden. Fokuset för konceptet framåt sett är tydligt: stillhet och puls i harmonisk kontrast.

Det är spännande tider för Yasuragi. Det japanska resorthotellet strax utanför Stockholm har varit en unik plats i mer än 25 år, och nu rustar de för framtiden. När konceptet ska förfinas tar de in en ledare med lång erfarenhet av att leda premium resorts: Eva Ottosson Rask. Hon är tidigare General Manager på Copperhill Mountain Lodge i Åre, där hon har lett skidresorten från klarhet till klarhet. Nu återvänder hon till sin hemstad.

”Eva kommer att fortsätta positionera Yasuragi som en av norra Europas mest unika och älskade resort- och mötesanläggningar. Vi ser fram emot att ta del av hennes enorma driv och gästfokus för att utveckla både upplevelsen av hotellet men också utformningen av det. Med Eva vid rodret så kommer Yasuragi att fortsätta sätta standarden för framtidens resortupplevelser”, säger Henrik Berghult, chief operating officer på Nordic Hotels & Resorts.

Eva Ottosson Rask började sin resa inom Strawberry 2009, då som HR- & Marknadschef för Clarion Hotel Sign. Hon har även varit General Manager på Clarion Collection Hotel Tapto. Under 2016 flyttade hon till Åre, där hon sedan har styrt Nordic Hotels & Resorts norra flaggskepp Copperhill Mountain Lodge. Under hennes tid på Copperhill har såväl omsättning som lönsamhet ökat kraftigt.

Med utgångspunkt i japansk kultur och ryokan-tradition har Yasuragi sedan start lockat besökare som letar efter en alternativ resortupplevelse. Vridningen av Yasuragis koncept kommer i en transformativ tid, och för att möta morgondagens gäst har Eva Ottosson Rask startat en förändringsresa. Hennes expertis ligger i att inspirera i förändring, alltid med ett kommersiellt tänk i alla led.

Eva Ottosson Rask tillträdde som General Manager på Yasuragi 1 januari, 2024.