I slutet av 2023 kommunicerade Strawberry för första gången sin nästa stora satsning i Göteborg: Quality Hotel The Book, beläget mitt i stadens nöjescentrum med Liseberg som närmaste granne. Hotellet väntas öppna under sommaren 2026 och nu är hotellets högsta chef tillsatt. Aurel Balika, med många års erfarenhet från hotell- och restaurangbranschen och senast som direktör på Quality Hotel Winn, blir hotelldirektör för koncernens femtonde hotell i Göteborg.
Aurel Balika har gedigen bakgrund inom besöksnäringen och har arbetat med Food & Beverage och hotellverksamhet inom Strawberry under lång tid. Han kommer senast från rollen som hotelldirektör på Quality Hotel Winn i Göteborg. Dessförinnan var han Director of Food & Beverage på Quality Hotel Gardermoen och har även lett flera avdelningar som Congress & Banqueting Manager, Food & Beverage Manager och Meeting & Event Manager på Radisson Blu Plaza Oslo.
Balikas långa erfarenhet blir särskilt viktig i arbetet med Quality Hotel The Book. Hotellet är inrymt i det anrika Rundqvists Boktryckeri, mitt i Göteborgs evenemangsnav, med ett nära läge intill Liseberg, Universeum, World of Volvo och Svenska Mässan. Hotellets koncept och upplevelse är noga utformat för att välkomna såväl barnfamiljer som besöker Göteborg över helgen, som affärsresenärer eller konferensgäster som vill bo nära stadens företagscentrum. Byggnadens historia gör sig även påmind genom att bland annat integrera detaljer från boktryckeriet i dekoren, vilket ger hotellet sin unika och varma karaktär.
”Göteborg är en fantastisk eventstad med ett unikt driv och hjärta. Att få leda öppningen av ett nytt hotell här, i nöjescentrum av staden, är både en ära och en spännande utmaning. Vi vill skapa mer än bara ett hotell. Vi vill vara det självklara valet och en levande mötesplats där affärsresenärer, familjer och sportgrupper känner sig lika välkomna och hemma. Mitt mål är att bygga en kultur där glädje, omtanke och gästupplevelse står i centrum. Jag är stolt och tacksam över att få fortsätta min resa inom bolaget och ser fram emot att tillsammans med teamet sätta Quality Hotel The Book på Göteborgskartan”, säger Aurel Balika.
”Aurel är en värdefull resurs i vår organisation. Hans ledarskap, engagemang för gästupplevelsen och långa erfarenhet inom mat & dryck har varit avgörande. Med glimten i ögat är han en självklar kulturbärare för varumärket Quality, och ser till att allt från leveranser till lagandan flyter på. Vi ser fram emot att följa hans fortsatta resa”, säger Susanna Ståhl, vice president, Quality Hotel.
Quality Hotel The Book förväntas stå klart sommaren 2026 och blir ett viktigt tillskott till Göteborgs växande besöksnäring.
Fakta om Quality Hotel The Book
Hotellet består av två huskroppar. Det anrika Rundqvists Boktryckeri huserar reception och lobby, medan hotellets 215 hotellrum är belägna i en sammanlänkad tillbyggnad.
- Det populära restaurangkonceptet The Social flyttar in med 80 sittplatser och tillhörande uteservering med 40 platser.
- Garage med 20 parkeringsplatser.
- Hotellets totala yta sträcker sig över 9 000 kvadratmeter.