Under våren lanserar U&Me Hotel nya boendepaket i samarbete med Sweden by Bike, Sveriges ledande plattform för cykelupplevelser. Målgruppen, som är cyklande turister, erbjuds ett cykelanpassat och förstklassigt boende varvat med natur, kultur, mat och dryck.

”Vi har känt av att det finns ett stort intresse för den här typen av paketlösningar och i samarbete med Sweden by Bike tror vi att vi kan nå ut till fler som vill upptäcka Sverige på cykel”, säger Oscar Lundkvist Sund, marknads- & eventansvarig på Blå Huset (som består av U&Me Hotel, Stora Hotellet, Gotthards Krog, Kulturbageriet, Sävargården, Fika! och P5).

I cykelpaket med Sweden by Bike ingår GPX-filer och tips på cykelutflykter med detaljerad färdbeskrivning. Picknick-lunch från Kulturbageriet och avslutande middag på Gotthards Krog finns också i paketet. Inför satsningen till våren anpassar hotellet verksamheten med en gör-det-själv-cykel-verkstad och tvättmöjligheter. Ett samarbete med lokalt företag kommer också underlätta för de som vill hyra cykel på plats i Umeå.

”Vissa kommer med egen cykel, andra kommer kunna hyra fina hybridcyklar via våra kompisar på By Bike här i Umeå. Då ordnar vi så att gästen kan plocka upp sin cykel direkt här på hotellet”, fortsätter Oscar Lundkvist Sund.

Visit Umeå har de senaste åren arbetat strategiskt med att utveckla Umeåregionen mot en cykel-destination.

”Att cykla är inte längre bara en trend utan en hållbar form av turism som vi ser kommer växa de kommande åren. Målgrupperna kommer dels genom tävlingar och evenemang men också som enskilt resande par eller familjer. Vi utvecklas absolut mot att bli ett resmål att räkna med tack vare en mängd cykelentusiaster, drivna cykelklubbar och en besöksnäring som börjar förstå hur man kan möta och ta tillvara på det stora intresset genom rätt produkter och cykel-paketering”, säger Johanna Palmlöf Brus, destinationsutvecklare på Visit Umeå.