Med mer än 200 år i ryggen, beläget i hjärtat av Köpenhamn vid Nyhavn och med utsikt över Köpenhamns hamn, är Admiral Hotel ett välkänt landmärke. Nu är det klart att Strawberry tar över driften av det anrika hotellet som därmed blir en del av den portfölj med fristående hotell som ingår i koncernen Strawberry.

Strawberry har tidigare satt sin prägel på Köpenhamns hotellmarknad genom att driva hotell som Villa Copenhagen, Comfort Vesterbro och sina hotell på Köpenhamns flygplats. Beslutet att inkludera Admiral Hotel i portföljen är inte bara en expansion, det är en hyllning till den danska hotellindustrins historia och dess betydelse för Köpenhamns kulturella identitet.

”Strawberry har alltid haft en historia om tillväxt och vi har länge velat expandera i Köpenhamn. Just Admiral Hotel har länge funnits med på listan över hotell vi vill driva, sе det här är en milstolpe för oss”, säger Petter A. Stordalen, ägare av Strawberry.

Fцrutom Villa Copenhagen och Comfort Hotel Vesterbro driver Strawberry två stora hotell på Köpenhamns flygplats, Clarion Hotel Copenhagen Airport och Comfort Hotel Copenhagen Airport Bеda. Hotellen är anslutna till den stora konferensanläggningen The Hangar på Köpenhamns flygplats. Kedjan har totalt 230 hotell i fem länder, fördelade på fyra kedjor och fler än 40 fristående hotell, som Admiral Hotel kommer att bli en del av. Det är fastighetsägaren Midstar Hotels AB som äger Admiral Hotel.

”Vi ser fram emot att få in Admiral Hotel i vår portfölj, som består av ett brett utbud av lyxhotell över hela Norden, med spahotell av högsta kvalitet, hцgfjällshotell och hotell i city, för att nämna några. Det är ett stort värde att kunna erbjuda gäster och medlemmar ännu ett ikoniskt hotell i Köpenhamn, säger Henrik Berghult, chief operating officer för Nordic Hotels & Resorts, som ingår i Strawberry-gruppen.

Fakta om Admiral Hotel
• Admiral Hotel är beläget i det ikoniska lagerhuset från 1787 på Toldbodgade med utsikt över Köpenhamns hamn.
• Hotellet rymmer 366 nyrenoverade rum från 2019, inklusive sex sviter, 11 mötes- och konferensrum med plats för upp till 300 gäster, samt en bistrobar, terrasscafé och den hyllade restaurangen Salt.

Fakta om Midstar
• Det är fastighetsägaren Midstar Hotels AB som äger Admiral Hotel.
• Midstar Hotels AB grundades i april 2015 av Midstar AB tillsammans med Alecta, Kåpan, PRI Pensionsgaranti och Riksbankens Jubileumsfond. Idag äger Midstar Hotels AB 28 hotell, 16 i Sverige, 8 i Norge och fyra i Danmark med totalt 4 683 rum.