Som en del av koncernens strategi att erbjuda enastående gästupplevelser, erbjuder nu Clarion Hotel Post även mobila nycklar i Google Wallet. Strawberry blir därmed den första hotellkedjan i världen att erbjuda tjänsten.

Lanseringen av hotellnycklar i Google Wallet är resultatet av ett nära samarbete mellan Strawberry, Vingcard (ett ASSA ABLOY-företag) och Zaplox. För Strawberry möjliggör detta inte bara ett enkelt och tillgängligt sätt för gästerna att komma åt sina hotellrum, utan också ett säkert och tryggt sätt. Från och med nu kommer din telefon även att vara din hotellnyckel.

”Vi strävar ständigt efter att leverera exceptionella upplevelser och en sömlös gästresa, och lanseringen av hotellnycklar i Google Wallet är ett viktigt steg på den resan. Detta är precis vad hotellgäster letar efter och förväntar sig, och vi är glada över att kunna erbjuda denna nästa generations mobila nyckellösning genom våra starka partnerskap. Den initiala responsen från hotellgästerna har varit mycket positiv”, säger Christian Lundén, vp för strategic growth på Strawberry.

Att lägga till sin hotellnyckel i Google Wallet är enkelt, det är bara att trycka på länken ”Lägg till i Google Wallet” när incheckningen är klar. Tjänsten är tillgänglig för alla gäster på Clarion Post med en Android-telefon. När gästen checkar ut inaktiveras nyckeln automatiskt. Säkerhet och integritet är inbyggda i varje del av Google Wallet för att hålla all gästers information skyddad.

”På Zaplox tror vi på att ge våra kunder möjligheter och att låsa upp de möjligheter som tekniken möjliggör. Att arbeta hand i hand med en framåtlutad och innovativ kund som Strawberry är verkligen en spännande resa där vi får bevittna teknikens potential för effektivitet och gästnöjdhet på nära håll. Idag är vi extra stolta över att kunna bidra till att Clarion Hotel Post blir det första hotellet i världen att erbjuda denna funktion till sina gäster”, säger Tess Mattisson, president och ceo på Zaplox.

Strawberry och Vingcard har haft ett framgångsrikt partnerskap sedan 2010 för att tillhandahålla mobila nyckellösningar och i december 2022 anslöt sig Zaplox till partnerskapet för att hantera hela livscykeln för mobila nycklar i portföljen.

”Strawberry är en framåtlutad hotellkoncern som inser att framtiden för gästservice och bekvämlighet ligger i utvecklingen av mobilbaserade upplevelser. Vingcard är engagerade i att förse våra kunder med det senaste inom plånboksnyckelkapacitet, och vi är hedrade att arbeta med Strawberry för att lansera en avancerad lösning som gör hotellincheckning och tillgång till gästernas rum mycket mer bekvämt, sömlöst och problemfritt. Vi ser fram emot att lansera funktionen och säkerställa att fler Strawberry-gäster kan dra nytta av denna innovativa teknik under de kommande månaderna”, säger Richard Eastburn, senior director och head of product management på Vingcard.