Välmeriterade Richard Svartvik, med mer än 25 års erfarenhet från hotellbranschen, är ny chef för den 50 hotell stora hotellkedjan Clarion Collection. ”Clarion Collection är en av de största hotellkedjorna på den nordiska marknaden och blev nyligen utsedd till Sveriges bästa hotellkedja på Grand Travel Award 2023. För Nordic Choice Hotels är det en väldigt viktig verksamhet och när vi nu går in i en period med kraftig tillväxt och fokus på att utveckla verksamheten så behöver vi en chef som både är en uppskattad och coachande ledare men som också har stor erfarenhet av hotelldrift och fastighetsfrågor. Richard var ett självklart val och jag är oerhört glad över att han tackat ja till att leda verksamheten”, säger Katalin Paldeak, chief operating officer för Nordic Choice Hotels.

Clarion Collection är en populär hotellkedja inte minst av affärsresenärerna som uppskattar kedjans koncept där eftermiddagsfika och kvällsmat ingår. Ett kvitto på gästernas uppskattning kom i februari då Clarion Collection för andra året i rad utsågs till bästa hotellkedja i Sverige på Grand Travel Award.

Richard Svartvik har sedan hösten 2014 varit driftsdirektör inom Nordic Choice Hotels både för Clarion Hotel i Sverige och Norge och för Clarion Collections verksamhet i Sverige och tidigare också Danmark och Riga.

”Vi har varit i en spännande varumärkesutveckling dom senaste åren och verkligen fått fram och tydliggjort vår ’hyggekänsla’ på alla hotell. Denna utveckling fortsätter för fullt dom närmsta åren och framförallt finns det stora möjligheter för oss att skapa även bättre upplevelser för dom som har Clarion Collection Hotel som sitt hem på sina många resor hemifrån”, säger Richard Svartvik.

Clarion Collection har idag 50 hotell från Tromsö i norr till Trelleborg i söder. Hotellen är personliga, har ofta en spännande historia i väggarna och har anammat den världsberömda ”hyggekänslan” bland annat genom att varje hotell har en hyggier med ansvar för att utveckla trivseln och atmosfären.

Richard Svartvik tillträdde som senior vice president på Clarion Collection Norden den 16 april 2023.