I mitten av januari premiärvisades Scandics nya hotell i Niams fastighet i Värtahamnen: Scandic Södra Kajen. Med 323 rum, restaurang, och en skybar med utsikt över hamninloppet, blir Värtahamnen en ännu mer levande stadsdel, med start den 10 juni 2024.

Med plats för 5 000 boende och 20 000 arbetsplatser ska Värtahamnen bli en stadsdel med liv och rörelse under alla dygnets timmar. Scandic Södra Kajen kommer inte bara att tillgodose behoven från de 4,5 miljoner turister som ankommer från Värtaterminalen varje år, utan också erbjuda fasta stockholmare ett levande kajstråk.

Förutom hotell öppnar Scandic även en restaurang med plats för 254 gäster i gatuplan. På våning 17, högst upp i huset, kommer det att finnas en skybar, och här tillkommer även en wellnessavdelning med en aktivitetslounge och klättervägg. Hela hotellets utbud ska kunna nyttjas, oavsett om du är besökare eller boende i Värtahamnen.

Norra Djurgårdsstaden, som Värtahamnen är en del av, har höga och ambitiösa miljömål. Niams fastighet är certifierad enligt BREEAM Very Good och hotelldriften certifieras med Svanens kriterier. Både de publika utrymmena och hotellrummet är delvis inredda med återvunnet material, där bland annat mattorna är skapade av gamla fisknät samt väggar av förnybar kork för att påminna om de historiska hamnkvarterens betydelse.

Scandic Södra Kajen ligger i anslutning till EQ Sthlm samt Niams övriga kommande kontorsprojekt: Grid 17 och The Dockworks.

”Ett hotell av den här storleken, med både en utmärkt restaurang och en skybar, lockar besökare dygnet runt och blir en viktig pusselbit för att skapa puls i området. Det händer mycket just nu i Värtahamnen och utvecklingen är i full gång. Både vi och Bonnier bygger nya kontorsfastigheter samtidigt som staden bygger ut kajen. Scandic Södra Kajen kompletterar också BKs (Banankompaniets) etablering med större event och konserter i Värtahamnen”, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare Niam.