Dubai har skapat en ny masterplan för Palm Jebel Ali. Här byggs 80 nya hotell i en utveckling som är dubbelt så stor som Palm Jumeirah. Det var Arabian Business News först att berätta, och utvecklingsplanen tillkännagavs av Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, Förenade Arabemiratens vicepresident och premiärminister i Dubai.

Palm Jebel Ali är en del av emiratets ambition att skapa ”världens vackraste stad”. Palm Jebel Ali, dess marina och gröna betesmarker kommer att bygga bostäder med högsta livskvalitet och dess besökare och turister kommer att njuta av fler än 80 hotell och resorter, samt plats för 35 000 familjer.

”Vi tillkännagav vårt mål att fördubbla Dubais ekonomi till 2033 och varje dag lägger vi till en ny sten för att bygga världens vackraste stad”, säger Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Palm Jebel Ali är en del av Dubai 2040 Urban Master Plan och är ett av en serie visionära projekt som genomförs av den Dubai-baserade fastighetsmästarutvecklaren Nakheel. Sheikh Mohammed säger att Dubai kommer att fortsätta att förnya och leverera livsstilsdestinationer i världsklass som förbättrar emiratets status som världens bästa stad att bo i, arbeta i och besöka.

”Vi har stora ambitioner för framtiden och vi är övertygade om att vi kan omvandla vår stora vision för utveckling till verklighet. Palm Jebel Ali kommer att ytterligare stärka vår urbana infrastruktur och befästa stadens framväxt som en av världens ledande metropoler. Detta nya banbrytande projekt speglar vår strategiska utvecklingsplan som fokuserar på att höja invånarnas livskvalitet och lycka. Dubai har gått in i en ny utvecklingsfas som drivs av innovation och kreativitet. Genom att dra nytta av de möjligheter som uppstår från den globala miljön som utvecklas, kommer Dubais konkurrenskraft och rykte som ett blomstrande globalt affärs- och turismnav att fortsätta växa ytterligare.”

”Vi är fortsatt engagerade i att forma en ljusare framtid både för våra invånare och världen. Den urbana expansionen som Palm Jebel Ali representerar är ett bevis på Dubais ekonomiska dynamik. Det betyder också Dubais exceptionella utsikter som ett nav för talang och investeringar. Projektet kommer att bidra till Dubais hållbara utveckling genom att öppna nya vägar för tillväxt inom flera sektorer.”

Projektet markerar också början på en ny tillväxtkorridor i Jebel Ali-området, vilket understryker emiratets expansion. Palm Jebel Ali sträcker sig över en yta på 13,4 kvadratkilometer och upptar därmed en yta som är dubbelt så stor som Palm Jumeirah. Palm Jebel Ali kommer att ha omfattande grönområden och unika upplevelser vid vattnet. Projektet kommer att lägga till cirka 110 kilometer kustlinje till Dubai som kommer att ge cirka 35 000 familjer ett lyxigt boende vid stranden.

”Vi är hedrade över att ge oss ut på en banbrytande resa med Palm Jebel Alis nya masterplan, som saknar motstycke i omfattning och skala”, säger Mohammed Ibrahim Al Shaibani, verkställande direktör för Investment Corporation i Dubai och styrelseordförande i Nakheel.

Palm Jebel Ali har designats med hållbarhet i åtanke, med planer som inkluderar förnybara energiresurser som införlivas i dess infrastrukturdesign, vilket gör att den kan bli nästan helt självförsörjande när det gäller elproduktion. Så mycket som 30 procent av Palm Jebel Alis energibehov kommer att hämtas från förnybara källor.