Radisson Hotel Group presenterar sitt första Radisson Collection-hotell i Vilnius, Litauen. Staden är en av de största och bäst bevarade medelstidsstäderna i norra Europa, och efter omfattande renovering återöppnas nu det hotell som tidigare var känt under namnet Radisson Blu Royal Astorija Hotel, Vilnius. Hotellet ligger inne i Vilnius gamla stad, som finns med på Unescos världsarvslista, och det här lyxiga livsstilshotellet erbjuder besökarna en enastående hotellupplevelse i Litauens huvudstad Vilnius som i år firar 700 år.

Radisson Collection Astorija Hotel, Vilnius är omgivet av historia och en fantastisk medeltids-, renässans- och barockarkitektur som sträcker sig över flera århundraden. Hotellet uppfördes 1901 och har tagit emot ämbetsmän, kungafamiljer, celebriteter och statsöverhuvuden, bland andra USAs president George W. Bush. Hotellbyggnaden har en fantastisk Wienersecessionsstil och nybarockarkitektur som uttrycker allt det som Radisson Collection-varumärket står för: en unik och äkta upplevelse som hyllar kultur, arv och modernt boende.

Hotellet erbjuder 119 rum, allt från gästrum till sviter på upp till 80 kvadratmeter. Alla rum har en fängslande utsikt över de omgivande kyrktornen, äkta fresker samt skräddarsydda tapeter inspirerade av ursprungsgobelänger från Grand Duke Palace. Hotellet erbjuder en unik blandning av modern design, gammal Vilnius-charm och konst som ger en vink om livet i den lituanska aristokratin vid 1900-talets sekelskifte.

”Vi har nöjet att presentera Vilnius första Radisson Collection-hotell genom omprofileringen av det här landmärkshotellet. Gästerna kan nu njuta av fyra av våra olika hotellvarumärken i Litauen och välja mellan olika hotell beroende på resa och tillfälle. Vi ser fram emot att se våra gäster njuta av det här älskade och vackra hotellet och skapa många minnesvärda stunder under kommande år”, säger Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President för Radisson Hotel Group i Nord- och Västeuropa.  

Radisson Collection Astorija Hotel, Vilnius omfattar en restaurang, en bar och en säsongsbetonad lounge på taket. Astorija Brasserie har en elegant design med stora verandafönster som ger en fantastisk utsikt över Vilnius gamla stad. Restaurangen är en idealisk plats att äta middag på och njuta av det franska köket. The Astorija Gin Bar är känd som den perfekta platsen i Vilnius för ginälskare eftersom den erbjuder ett noggrant urval av ginsorter från hela världen. Den säsongsbetonade takterrassen är en uppfriskande plats där du kan njuta av solnedgången över staden. 

Hotellets ursprungliga vinkällare återupptäcktes 2019 och dess sägenomspunna utrymme med välvda tak och sten- och tegelväggar restaurerades till sin forna glans med en prisad vinlista med biodynamiska viner och världsberömda champagner. Den som vill ha en unik upplevelse kan boka Wine Cellar för en privat vin- och matprovning. 

”Vi påbörjar stolt vår nya resa som ett Radisson Collection-hotel i den gamla staden Vilnius i Unescos världsarv, en av Europas mest sägenomspunna städer, som är full av historia, natur och romatik. Vårt team med passionerad personal ser fram emot att visa gästerna allt fantastiskt som de kan uppleva i staden”, säger Vilija Radzvilaviciene, vd för hotellet.

Radisson Collection Astorija Hotel, Vilnius erbjuder även flexibla mötesrum med plats för upp till 250 deltagare.  Varje rum har exklusiv AV-utrustning, gratis wifi och luftkonditionering. Hotellet erbjuder också ett urval cateringpaket och ett team som är experter på evenemang som ser till att alla evenemang blir minnesvärda. Hotellet har ett fitness- och wellnesscenter som är perfekt för de som vill koppla av efter en hektisk dag när de har utforskat staden mellan mötena.