Att sova högt uppe i ett trädhus är en dröm för många som nu kan bli sann. I Kosta Safariparks trädhus är avskildhet och bekvämlighet självklarheter och naturen din närmsta granne. En naturnära upplevelse högt över det vanliga, med chans till nära nog magiska naturupplevelser. För en sann djurälskare är möjligheten att komma så här nära djurlivet utan tvekan en höjdpunkt. Tänk dig att somna lugnt vaggad av ljudet från susande träd och betande djur, och att vakna upp till en magnifik utsikt över den småländska skogen.

Trädhusen i Kosta Safaripark står på pelare fyra meter ovanför marken vilket ger möjlighet till ett boende högt upp i luften med hotellstandard. Närmare naturen, utan att tumma på bekvämligheten, är det svårare att komma. Genom en glasplatta i golvet kan gästerna få se de vilda djuren fritt ströva runt i Safariparken. Här finns det möjlighet att se den europeiska visenten, den ståtliga kronhjorten, skogens konung älgen, den nyfikna dovhjorten, mufflonfår med sina enorma horn, och de busiga vildsvinen som vandrar fritt omkring i den stora inhägnade parken.

”Kombinationen småländsk natur, tystnaden och stillheten och möjligheten att se och höra de vilja djuren är något som kommer locka både unga som gamla, svenskar som utländska turister”, säger Destinationschefen Emil A. Jansson. ”Vi utvecklar ständigt nya gästaktiviteter här i Kosta. Vi har öppet året runt och detta är ytterligare ett boendealternativ för den som vill komma naturen nära.”

Tre olika trädhus kommer att under våren byggas i Kosta Safaripark utspridda på olika platser, två på 15 kvadratmeter och ett större på 30 kvadratmeter. Fyra meter upp på ett 100 kvadratmeter stort trädäck kommer golvet att ha inslag av glas vilket ger möjligheten att se de vilda djuren i parken. Väggarna kommer dels vara av trä men merparten av glasväggar som ger en ökad känsla av att bo nära naturen. Det kommer trots glasväggarna ändå vara ett enskilt och privat boende, utan insyn. Upp till husen kommer det finnas en enklare trätrappa vilket innebär att kojorna tyvärr idag inte är handikappanpassade.

I de små husen finns det säng för två personer, toalett, enklare kök, grill och vedeldad kamin. I den stora stugan finns det möjlighet för boende upp till fyra personer. Här kommer man även att kunna anordna konferens. Boendet har ingen indragen elektricitet, men det finns dock tillgång till powerbanks för den som behöver. Utöver trädhusets enkla boning finns det även tillgång till servicehus utanför parken, samt möjlighet att boka catering från Kosta Delikatess. Parkering sker i nära anslutning till huset, alternativt utanför parken där parken då bistår med skjuts till och från boendet.

”Husen kommer hyras ut året runt och vi planerar att vara bokningsbara från april i år, via Kosta Lodge. Vi ser med spänning fram emot de första gästernas upplevelse av att bo uppe bland trädtopparna,” säger Emil A. Jansson.