Burgsvik Group har förvärvat majoritet i hotellkoncernen Wisby Hotel Group. Affären innefattar även restaurangbolaget Vinägergruppen och hotell Villa Borgen som nu blir en del av Wisby Hotel Group på Gotland, och i övrigt består av Donners Hotell, Restaurang & Event, Visby Börs, Hotell Slottsbacken samt Hotell Repet.

Burgsvik Groups ägande uppgår i och med affären till 60 procent, medan resterande del ägs av grundaren och vdn för Wisby Hotel Group, Eric Björkman. I samband med affären förvärvas också hotell Villa Borgen och Vinägergruppen, där restaurangerna Vinäger, Italienaren och Sober samt nattklubben Ivy ingår.

Wisby Hotel Group är ett gotländskt bolag som verkar inom hotell, restaurang, konferens, event och nöjen. Hotellverksamheten inkluderar totalt 166 rum och 415 bäddar. Samtliga verksamheter är belägna innanför ringmuren i hjärtat av Visby. Gruppens mål är att, med respekt för det historiska, fortsätta utveckla Visby och skapa upplevelser till glädje för både gotlänningar och besökare året runt.

Burgsvik Group som idag är ett av nordens största familjeföretag inom besöksnäringen har stor erfarenhet av hotellverksamhet och restaurangbranschen och allt startade med ett konditori i Burgsvik på Gotland där Dan Tervaniemi, ägare och grundare är född.

”Det känns fantastiskt kul att komma tillbaka till Gotland. Som vårt företagsnamn kanske avslöjar föddes jag i Burgsvik, som ligger på södra Gotland. Vi flyttade därefter till Visby. Pappa Olle var entreprenör ut i fingerspetsarna och drev flera konditorier på ön, kändast är kanske St Hans”, säger Dan Tervaniemi, grundare, Burgsvik Group.

”Vi har länge letat efter en möjlighet att få komma tillbaka till platsen där allting startade, och äntligen hittade vi den. Eric och hans kollegor är ett otroligt härligt gäng med bra energi och stor kompetens som på kort tid skapat en jättefin hotellkoncern med några av de bästa lägena i Visby. Det känns fantastiskt kul att nu tillsammans kunna utveckla koncernen vidare och vi siktar såklart på att bli en trygg och långsiktig aktör på Gotland”, säger Fredrik Tervaniemi, vd för Burgsvik Group.