Efter en treårig satsning lanserar Barsebäck Resort vid Öresund ett nytt och förbättrat utbud. Under arbetet har anläggningen genomgått en renovering av banor och faciliteter för att höja gästens helhetsupplevelse. Målet är att erbjuda ett bredare utbud och arrangera fler tourtävlingar.

När Ernst Rosén förvärvade anläggningen år 2019, togs en treårsplan fram för att höja anläggningen till den högsta nivån någonsin. På golfbanorna har träd avverkats och stora tee-boxar har byggts för att förbättra spelupplevelsen och för att säkerställa hög kvalitet på banan under hela golfsäsongen. En grundlig utvärdering av båda golfbanorna har gjorts och indexen justeras inför den nya säsongen.

”Vi är väldigt nöjda med hur allt har fallit på plats. Under de kommande åren ska flera stora tävlingar spelas här, men redan i år är The Black Course öppen för spel för den som vill testa sin förmåga på en äkta tourbana i mästarklass”, säger Michael Lundin, vd för Barsebäck Resort.

Uppdateringen av anläggningen har också resulterat i 36 nya hotellrum och 28 nyrenoverade villor. Restaurangen har rustats upp och uteserveringen med utsikt över havet har byggts ut. Mötesanläggningen, som innehåller en stor konferenslokal, en kombinerad mötes- och yoga-sal, fyra grupprum döpta efter tidigare Europatour-vinnare på Barsebäck, är också klara. På hotellet finns även en nybyggd Ruff-bar utrustad med fyra golfsimulatorer med Toptracer, spelrum och ett topputrustat gym.

”Det finns mycket mer att göra här. Du kan åka hit med företaget, ha givande möten, workshops och kombinera vistelsen med god mat och aktiviteter. Eller bara hänga i ruff-baren, smasha drivers och ha det kul”, säger Michael Lundin.