Scandics koncernledning valde förra året ut 21 talanger till att genomgå det interna ledarskapsprogrammet Talent@Scandic. Tillsammans med branschföreträdare, mentorer och ledarskapsutvecklare har talangerna under de senaste sju månaderna arbetat intensivt och står nu redo att axla en ledarroll inom bolaget, nu när de äntligen har examinerats.

Scandics ledarskapsprogram, Talent@Scandic, har genomförts i över 20 år och syftar till att utveckla framtidens ledare inom koncernen. Fokus för programmet är omvärld och kommersiellt ledarskap, och till grund ligger bolagets strategi och framtida riktning. Under sju intensiva månader har talangerna drillats i ledarskap, kommersiell och operativ utveckling, samt projektledning och finansiell förståelse. Talangerna har nu tagit det sista steget för att ta nästa steg mot nya ledarroller inom Scandic.

”Att utbilda och säkra framtidens talanger har alltid varit en framgångsfaktor för oss på Scandic och precis som tidigare år så följer vi våra talanger med spänning. Att leda ett bolag som satsar stort på kompetensutveckling är något jag är stolt över och jag ser mycket fram emot att möta våra nya ledare i olika delar av organisationen under många år framöver”, säger Jens Mathiesen, vd och koncernchef på Scandic Hotels Group.

”Genom att kompetensutveckla våra medarbetare säkrar vi en skicklig organisation över tid, och det känns fantastiskt roligt att se 21 nya branschtalanger ta ytterligare ett kliv i sin karriär. Under dessa sju månader har talangerna arbetat med branschföreträdare, mentorer och ledarskapsutvecklare för att skapa en bredare förståelse för bolaget, besöksnäringen och såklart den personliga ledarskapsutvecklingen”, säger Maud Samuelsson, ansvarig för ledarskapsutveckling på Scandic Hotels Group.

Ledarskapsprogrammet Talent@Scandic baseras på Scandics ledarskapskompass och byggstenarna Empower, Build trust, Inspire och Collaborate, grundprinciperna i bolagets ledarskapsutveckling. Som en del av programmet arbetar deltagarna med utvecklingsprojekt, inom ramen för Scandics långsiktiga strategi, som sedan presenteras för bolagets koncernledning. Ambitionen är att ett eller flera av projekten kan implementeras i organisationen och bidra till Scandics fortsatta arbete inom olika områden.

”Vi ser att det uppstår synergier och effektivitet när vi utvecklar våra medarbetare. Det är helt avgörande att ta vara på våra medarbetares perspektiv och idéer för att lyckas som bolag, och det går även helt i linje med hur vi arbetar med förtroende och ansvar som en del av vårt ledarskap”, säger Jens Mathiesen.