Fler än 6 000 internationella jurister väntas komma till Köpenhamn 2026, när staden står värd för IBA Annual Conference, som är den årliga kongressen för International Bar Association. IBA representerar medlemmar från cirka 180 länder och mötet är världens största kongress för jurister. Värdskapet är resultatet av ett årslångt samarbete mellan Danske Advokater, Advokatsamfundet, Bella Center och Copenhagen Convention Bureau.

”Vi är glada över att Köpenhamn kommer att stå värd för IBAs kongress 2026. Tillsammans med våra partners har vi arbetat med att attrahera kongressen sedan 2014 och vi är övertygade om att Köpenhamn kommer att erbjuda en fantastisk stadsmiljö för detta prestigefyllda evenemang”, säger Bettina Reventlow-Mourier, deputy convention director på Wonderful Copenhagen.

Kongressen kommer att äga rum på Bella Center under fem dagar hösten 2026. Fram till dess, har Köpenhamn en rad stora kongresser att se fram emot, bland annat World of Coffee Congress i juni i år, och WindEurope Annual Event 2025.