IBTM World har publicerat de första programpunkterna i sitt omstöpta IBTM World Association Leaders’ Forum, som genomförs första dagen av IBTM World och fokuserar på hur föreningsgemenskapen kan bidra till den pågående debatten kring hållbarhet och de utmaningar som organisationerna står inför.

IBTM World Association Leaders’ Forum, som äger rum på Fira, Barcelona, tisdagen den 28 november 2023, och produceras i samarbete med det prestigefyllda ESAE (European Society of Association Executives), belyser kraften hos de professionella eventplanerarna för att forma kultur och driva framtidens mötesaffärer. Programmet har utvecklats till en årlig mötesplats för organisations- och föreningsledare för att utbyta, lära sig och lyfta fram ny kunskap och bästa praxis i en bra peer-to-peer-miljö.

Presentationer på hög nivå, blixtsamtal och interaktiva debatter är en del av ett nytt nytt format utformat för att ingjuta energi och främja kulturupplevelser bland deltagarna, för att ersätta den känsla av gemenskap som kan ha gått förlorad i pandemins står av övergång till mer hemarbete.

Programmet kommer att inledas med en forskningsrapport om föreningstrender för 2024 från Mike Morrissey, ESAE-president och vd för European Cancer Organisation. Detta kommer att följas av en talarledd debatt som modereras av Mohamed Mezghani, generalsekreterare, UITP (The International Association of Public Transport). Debatten kommer att fokusera på resor och hållbarhet, där deltagarna utforskar fördelarna med koldioxidkompensation och de bredare positiva effekterna för samhället som ett möte eller en konferens kan ha. Efter detta kommer ett urval av högprofilerade organisations- och föreningsledare att delta i en paneldiskussion om hur föreningar kan förändra världen till det bättre. Diskussionen kommer att innefatta att införliva ESG i beslutsfattande och verksamhet, och utforska ämnen som DEI, Hållbarhet och Corporate Responsibility.

Eftermiddagens sessioner kommer att innehålla snabba blixtsamtal om heta ämnen inklusive artificiell intelligens, ESG och Impact vs Environment. Det kommer att finnas möjligheter att nätverka genom hela forumet samt nätverksdrinkar efteråt.

”När organisationer och föreningar går samman för att dela kunskap och idéer vet vi att de verkligen kan göra skillnad. Detta forum skapar ett utrymme för förenings- och evenemangsproffs att diskutera de frågor som är unika för dem. Vi är glada över att arbeta med IBTM om innehållet för detta viktiga evenemang och bjuder in alla professionella eventplanerare att vara med oss, knyta kontakter och dela sin inspiration och sina idéer,” säger Mike Morrissey.

”Detta engagerande forum om det viktiga ämnet hållbarhet, som inkluderar miljö, det sociala och styrelseformer, är utformat för att underblåsa delegaternas nyfikenhet, inspirera deltagare att göra skillnad och ge den stimulans delegaterna behöver att uppmuntra kulturen att blomstra. Affärskulturen frodas när vi är tillsammans, och forumet ger ett utrymme för denna kultur att växa,” säger David Thompson, Event Director, IBTM World.

ESAE är den ledande organisationen i Europa för att sammanföra organisations och föreningsproffs. Det underlättar utbytet av bästa praxis mellan planerare och säkerställer att nuvarande och framtida ledare förstår organisations- och föreningsverksamhet samt strategi.

Association Leaders Forum är öppet för Association Buyers och utvalda media som deltar i IBTM World. För att ansöka om Hosted Buyer Program och Forum, skicka in dina uppgifter via eventets webbplats.