Köpenhamn kommer att stå värd för Europas största kaffekongress och mässa, World of Coffee och World Coffee Championships 2024. Evenemangen förväntas locka fler än 10 000 besökare från den internationella kaffeindustrin.

Som en nick till Köpenhamns ständigt utvecklande och innovativa kaffeindustri har Specialty Coffee Association (SCA) meddelat att World of Coffee 2024 kommer att genomföras på Bella Center i Köpenhamn från 27 till 29 juni nästa år. ”Destinationen för Europas främsta kaffemässa 2024 är Köpenhamn. En global ledare inom kultur, livskvalitet, hållbarhet och konst, den danska huvudstaden är också känd för sin förfinade kaffekultur och inställning till affärer, teknik, design och handel”, säger SCAs vd, Yannis Apostolopoulos.

Förutom World of Coffee-evenemanget kommer Köpenhamn att stå värd för World Coffee Championships 2024, inklusive 2024 World Latte Art, World Coffee in Good Spirit och World Coffee Roasting Championships.

”Som en av de mest kaffekonsumerande huvudstäderna i världen är vi mycket glada över att välkomna World of Coffee och World Coffee Championships till Köpenhamn nästa år. Kaffe har länge varit en integrerad del av livet i Danmark, och precis som våra gastroupplevelser finns det ett starkt fokus på hållbar innovation bland de många kaféer i världsklass, baristor och rosterier som utgör Köpenhamns blomstrande kaffescen. Vi längtar till vi kan välkomna de många delegaterna och att de ska få en smak av vår stad och förhoppningsvis bli inspirerade under sin vistelse”, säger Bettina Reventlow-Mourier, biträdande kongresschef på Wonderful Copenhagen.

”På Bella Center Copenhagen är vi stolta över att vara värd för Moments That Matter, så vi är glada över att välkomna World of Coffee 2024, och föra samman specialkaffebranschen. Kaffe är en central del av vår ansvarsfulla gästfrihetskultur, och Köpenhamn kommer att vara den perfekta inspirerande destinationen för att träffas och nätverka”, säger Gemma Strutt, direktör för kongresser och stora events på Bella Center.

Köpenhamn har fått globalt erkännande för sin gastronomiska höjd och den lokala kaffeindustrin är en naturlig förlängning av stadens blomstrande matscen. Köpenhamn har några av de bästa bryggarna och baristorna i världen, och många ledande företag och kaféer arbetar aktivt med hållbarhet och utforskar nya sätt att skapa en positiv inverkan.