Nästan 16 000 deltagare från den globala vindindustrin deltog i årets WindEurope-kongress i Köpenhamn. Nu har Europas ledande röst inom vindkraft bekräftat att dess årliga kongress kommer att återvända till den danska huvudstaden 2025.

WindEurope har utsett Köpenhamn till värdstad för sitt årliga evenemang 2025, som förväntas locka över 15 000 deltagare från hela världen. Det är sjunde gången som föreningen väljer Köpenhamn under de senaste 20 åren, efter att ha hållit både offshore- och årliga evenemang i den danska huvudstaden.

”Vi är glada över att återigen gå samman med staden Köpenhamn, Bella Center och våra danska partners för att leverera ännu en bred industriträff – WindEuropes årliga event 2025 i Köpenhamn. Danmark är vindkraftens födelseplats, och danskarna bryter fortfarande nya vindkraftsrekord över hela linjen. De är det enda landet i Europa som hämtar mer än hälften av sin el från vindkraft – upp till 55 procent.Vi har slagit närvarorekord 2023 med nära 16 000 deltagare och förväntar oss att bekräfta denna trend 2025”, säger Oliver Wykes, Chief Operating Officer på WindEurope.

Biträdande direktör på Copenhagen Convention Bureau, Bettina Reventlow-Mourier, berömmer det långvariga partnerskapet med WindEurope och den danska vindsektorn: ”Vi är mycket tacksamma för den underbara och förtroendefulla relation som vi har byggt upp med WindEurope under de senaste 16 åren. Deras uppdrag och värderingar är helt i linje med Köpenhamns och Danmarks, vilket skapar en ömsesidigt givande och värdefull affärsmiljö för hela vindindustrin. Vi är otroligt glada över att de har meddelat sin återkomst 2025 och kan inte vänta med att välkomna dem alla tillbaka.”

Evenemanget 2025 kommer att äga rum på Köpenhamns största kongresslokal, Bella Center. Bella Center var värd för WindEurope 2023, som såg en helt slutsåld mässa och fler än 400 utställare. Med en förväntad utställningsyta på 25 000 kvadratmeter 2025, siktar man på att bygga en ännu starkare plattform för att visa upp nya globala vindlösningar.

”Under åren har vårt partnerskap med WindEurope omdefinierat traditionella kundrelationer, vilket inte bara resulterat i framgångsrika evenemang med ett starkt engagemang för riskdelning utan den främjar också verklig innovation, eftersom båda våra organisationer delar ett starkt engagemang för målstyrd hållbarhet. Detta gör uppgiften att skapa ett globalt skyltfönster för den transformativa kraften i den europeiska vindenergisektorn till en bestående inspirationskälla”, säger Gemma Strutt, chef för kongress och stora evenemang, Bella Center Copenhagen.

Köpenhamn och Danmark har länge ansetts vara föregångare inom vindenergi, med Danmark som hem för ett stort ekosystem för vindsektorn. Köpenhamn får ofta beröm för sitt starka fokus på hållbarhet. Staden är hem för 546 km cykelvägar, en flotta av elektriska hamnfärjor, och en majoritet av hotellrummen och lokalerna är miljöcertifierade.