I samband med Advanced Engineering, den 19 april på Prioritet Serneke Arena, kommer TEDxGöteborg arrangera ett event, med titeln Masters of Impact, där de utforskar hur våra kroppar upplever påverkan på olika sätt; från barfotalöpning till stuntarbete och allt däremellan. Arrangemanget kommer att hållas på engelska.

TEDs uppdrag är att upptäcka och utforska ”idéer värda att sprida”. TEDxGöteborg skapar sin event i samma anda, och väljer noggrant ut sina regionala talare från den tillgängliga talangpoolen. Publiken får möjlighet att inspireras av talare från en bred palett av discipliner. Talarna utmanar normer och tänker både lokalt och globalt.

TEDxGöteborg har varit verksamma i Göteborg sedan 2010 och har nått ut till tusentals entusiastiska besökare i sin livepublik. Efter eventen har dessutom över tjugofem miljoner sett de inspelade videorna.

”Vårt koncept är enkelt, genom fantastiska evenemang, med speciellt utvalda talare, teman och lokaler, bjuder vi in samhället att ge sig ut på en upptäcktsresa. Vi tror att delandet av idéer kan förändra attityder, liv och i slutänden vår värld”, säger Jenny Lans, produktionschef, TEDxGöteborg. 

”På Advanced Engineering samlar vi ingenjörer, produktutvecklare och individer som på olika sätt arbetar med innovation. Det är en publik som uppskattar när talare håller en riktigt hög nivå. TEDxGöteborg är en kvalitetsstämpel och vi tycker det känns fantastiskt att kunna erbjuda våra besökare möjligheten att stanna kvar efter mässan och medverka på ett inspirerande event med TEDxGöteborg”, säger Helena Crivei, affärsområdesansvarig för Advanced Engineering.