I juni nästa år kommer Sverige stå som värdland när Antidoping Sverige tillsammans med flera andra aktörer inom antidopingarbetet arrangerar den återkommande konferensen International Conference on Doping and Public Health.

De nationella antidopingorganisationerna i Norden har ett långtgående samarbete om att arrangera International Conference on Doping and Public Health, en återkommande konferens om doping ur ett folkhälsoperspektiv. Finland var värdland 2015, Norge 2017 och Danmark höll i den senaste konferensen som ägde rum 2019, innan pandemin försköt tidsplaneringen. Nu står äntligen Sverige på tur, och konferensen kommer att hållas den 17 till 18 juni 2024 på Nordic Light Hotel i Stockholm City.

Konferensen är ett arrangemang i samarbete mellan Antidoping Sverige, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen, Centralförbundet för Alkohol- och Narkotikaupplysning (CAN) och Stockholm förebygger Alkohol- och Drogproblem (STAD), och 100% Ren Hårdträning.

I programmet, som är under konstruktion, kan vi förvänta oss att få lyssna på nationella och internationella föreläsare som presenterar det senaste inom fältet och det väntas bli två inspirerande dagar för cirka 150 deltagare, både nationellt och internationellt.