Svenska Volleybollförbundet, i samarbete Destination Uppsala och Uppsala Volleyboll, förlänger samarbetet kring Grand Prix i volleyboll i Uppsala för åren 2024–2025.

Grand Prix i volleyboll har arrangerats årligen i Uppsala sedan 2016 och evenemanget lockar drygt 500 spelare, ledare och beslutsfattare inom volleybollrörelsen. Grand Prix i volleyboll är ett manifest för idrott hela livet och utgörs av fyra huvudsakliga tävlingar under ett och samma tak; Elitspelarnas Grand Prix (de fyra bästa dam- och herrlagen möts i en turnering), Ungdomens Grand Prix och Veteran-SM i volleyboll.

”Det känns riktigt kul och inspirerande att presentera en förlängning av Grand Prix i Uppsala. Ett fantastiskt samarbete med Destination Uppsala och Uppsala Volleyboll gör det möjligt. Alla parter arbetar med samma vision om att utveckla tävlingen och mötesplatsen. Jag ser fram emot kommande år och vad vi kan åstadkomma tillsammans”, säger Anton Andersson, projektledare på Svenska Volleybollförbundet.

När Destination Uppsala och Svenska Volleybollförbundet nu förlänger samarbetet ytterligare två år betyder det att evenemanget genomförs på Fyrishov 19–21 januari 2024 och 17–19 januari 2025. ”Förlängningen med Uppsala Volleyboll och Destination Uppsala är viktig i arbetet med att fortsätta utveckla Grand Prix som tävlingsplats för olika åldrar, men även som mötesplats för svensk volleyboll. Deras stöd och arbete under pandemin och framåt har varit och är oerhört värdefullt”, säger Simon Dahl, generalsekreterare på Svenska Volleybollförbundet.

Även på Uppsala Volleyboll är de glada över det fortsatta samarbetet. ”Vi hoppas på härliga helger som inte bara visar volleyboll i toppklass, men även hur volleyboll verkligen är en sport för alla åldrar. Vi ser fram emot att återigen kunna välkomna volleybollfamiljen från hela Sverige till Uppsala, och evenemanget är en inspiration och samlingspunkt för våra medlemmar”, säger Felix Ho, ordförande för Uppsala Volleyboll.

Samarbetet och det nya avtalet är bra för sporten i regionen men också viktigt för den lokala besöksnäringen. Ett stort antal spelare, ledare och medföljande familjer kommer hit för att delta på evenemanget och upplever samtidigt staden, vilket i sin tur skapar turismomsättning för besöksnäringen. Baserat på 2019 års evenemangsmätning bidrar de övernattande gästerna samt dagpendlare till en turistekonomi till Uppsala kommun motsvarande drygt 2,4 miljoner kronor i turistekonomisk effekt.

”Från destinationens sida är detta en efterlängtad avtalsförlängning. Vi eftersträvar en bred evenemangsportfölj där så många idrotter som möjligt är representerade. Vår lokala klubb gör ett utomordentligt jobb med evenemanget som, utöver idrottsglädje och tävling, är ett av få tillfällen som stora delar av volleybollrörelsen samlas på ett och samma ställe. Vi ser fram emot att fortsätta evenemangsutvecklingen tillsammans med klubb och förbund. För vår lokala besöksnäring och dess tillväxt är det ett centralt och viktigt arrangemang på året och vi hoppas att vi genom vårt fortsatta samarbete kan se till att evenemanget kan växa”, säger Anna Lindström, chef möten och evenemang, Destination Uppsala.