Scouternas nästa nationella jamboree arrangeras 2026 och platsen blir återigen Kristianstad. Under en sommarvecka samlas tiotusentals scouter på fältet i Norra Åsum för nya lägeräventyr.

Anna-Karin Hennig, generalsekreterare för Scouterna: ”Det är sjätte gången som vi arrangerar ett stort nationellt eller internationellt läger i Kristianstad. Det blir ännu en folk- och scoutfest där många magiska minnen skapas hos barn och unga.”

”Scouternas positiva värdegrund ger ringar på vattnet och vi är glada över samarbetet, som är värdefullt för kommunen på många sätt. Jag ser fram emot att vi återigen får välkomna barn och ungdomar för nya upplevelser”, säger Camilla Palm (M), kommunstyrelsens ordförande.

Jamboree 26 har lägerplatsen på evenemangsområdet i Norra Åsum, precis som när jamboreen senast arrangerades i staden under 2022. Här finns en blandad terräng med äng och skogsmark som passar scouting och lägeräventyr. Dessutom finns det färdig infrastruktur på området med vatten, avlopp och byggnader som underlättar planering och genomförande.

En nationell jamboree är ett jätteläger som genomförs vart fjärde år. Det samlar tiotusentals scouter från hela landet och gästas även av scouter från andra delar av världen. Barn, ungdomar och vuxna samlas för att tillsammans skapa och uppleva äventyr, utmanas och lära känna nya kompisar.