Nordic Live Expo har på bara fyra år gått från en startup till en av de ledande mäss- och konferensarrangörerna i Sverige. Bolaget arrangerar B2B-mässor och riktar sig primärt till branscher där transformation och innovation står i fokus. Nu innehar företaget en imponerande mässportfölj bestående av 22 mötesplatser inom high-tech, offentlig sektor och tjänstesektorn med över 1 000 utställare och 15 000 besökare. Omsättningen landade på 46,6 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 39,9 miljoner kronor föregående budgetår. Rörelseresultatet hamnade på 7,1 miljoner kronor, +15 procent.

”Det här var ett år då Nordic Live Expo gasade på alla fronter. Vi har ett fantastiskt team på plats och siffrorna är verkligen ett resultat av dedikerade medarbetares hårda arbete”, säger Susanne Hallencreutz, vd på Nordic Live Expo. Nordic Live Expos affär kretsar idag kring tre områden: Intäkter från utställare, partnerintäkter samt konferensbesökare. Alla tre områdena växer proportionerligt men arrangören ser att det finns ytterligare potential i partnerintäkter.

”Mässbranschen står inför förändring, besökare och utställare kräver mer än någonsin tidigare. För att lyckas på en konkurrensutsatt marknad behöver arrangörerna leverera ytterligare besökarupplevelser och partneraffären är en naturlig utvecklig för att nå maximal upplevelsehöjd som skapar värde för alla deltagare, något som vi prioriterar”, säger Susanne Hallencreutz.

2024 rivstartar Nordic Live Expo med fyra arrangemang i januari, Lösningar för Offentlig Sektor, Upphandlingsdagarna, Framtidens Hälso & Sjukvård samt e-Hälsa MVTe. De fyra mässorna med storslagna konferenser utgör tillsammans den främsta och mest betydelsefulla mötesplatsen för hela den offentliga sektorn. En ytterligare fjäder i hatten är mötesplatsens öppningskeynote, Sanna Marin, Finlands före detta statsminister.

Susanne Hallencreutz är förväntansfull: ”Det är fantastiskt att starta året med ett startfält utöver det vanliga, mötesplatsen har gjort en framträdande utveckling och växer markant för varje år.” Under våren 2024 fortsätter mässprogrammet att rulla ut och Nordic Live Expo med flertalet lanseringar, som bland annat Stockholm Business Expo, Energimässan och Nordic Mobile Expo & Conference.

”Vi har en oerhört spännande vår framför oss med flera nya mötesplatser. Det är extra roligt att se utvecklingen av Energimässan, en efterlängtad mötesplats som kommer bli helt fullbokad”, avslutar Susanne Hallencreutz.

Fakta
Nordic Live Expo startades 2019 i Göteborg. Företaget har 25 medarbetare i Göteborg och Stockholm och bedriver 22 event inom B2B.