Den 21–22 maj 2025 kommer en av de största mässlanseringarna på många år inom Sverige och Danmark att arrangeras på Malmömässan.

De tre stora industrimässorna Underhållsteknik 2025Automationsteknik 2025 och ProcessExpo 2025 kommer att arrangeras parallellt för hela den tillverkande industrin i södra Sverige och Danmark, och det gemensamma namnet för de tre mötespunkterna är Industrimässorna Öresund 2025.

I öresundsområdet bor och arbetar 4.1 miljoner människor, och 26 procent av Sveriges och Danmarks totala BNP produceras i regionen. Det är en av Europas snabbast växande regioner för IT och industri, med över 400 000 verksamma personer. Det finns en stor efterfrågan och behov i regionen att ha en mötespunkt för framtidens industri.

Stort intresse från branschen

En undersökning som har gjorts i samband med planeringen av mässorna, där 208 industri och tillverkningsföretag i regionen har tillfrågats, visar att över 70 procent av dem uppgav att ett besök på Industrimässorna Öresund är en självklarhet 2025. För en tredjedel är det till och med den enda mässan som de planerar att besöka 2024–2025.

”Nordisk industriproduktion står inför stora utmaningar framöver för att kunna behålla sin konkurrenskraft, frågor som energi, grön innovation, digitalisering, kostnadseffektiv produktion och framtida kompetensförsörjning är bara några av de utmaningar som behöver lösas inom snar framtid och som kommer att vara i fokus på Industrimässorna Öresund“, säger Susanne Hallencreutz vd för arrangören Nordic Live Expo.

Med tre mässor, som under två dagar skapar en gemensam mötespunkt, är Industrimässorna Öresund ett skyltfönster för den framtida produktionsindustrin och ambitionen att skapa en hållbar och effektiv produktion i Norden.

Gemensamt har de tre mässorna sju olika fokusområden:

  • Digitalisering, AI & Machine Learning, IoT, Molntjänster och Cyber Security
  • Smart Manufacturing/Industri 4.0
  • Hållbar och grön industri
  • Energiförsörjning för industrin
  • Industriell säkerhet
  • Smart underhåll
  • Kompetensförsäkring- och utveckling inom industrin – Future of Work

Underhållsteknik 2025, Automationsteknik 2025 och ProcessExpo 2025 kommer att arrangeras vartannat år med start 21–22 maj, 2025 på Malmömässan.