Malmös kommunstyrelse har beviljat fritidsnämnden medel för genomförandet av Innebandy-VM för herrar 2024. Det sker i enlighet med ett inriktningsbeslut som fattades under 2021 och rör sig om totalt 5,5 miljoner kronor fördelat på två år.

Mäster­skapet kommer att spelas mellan 7–15 december 2024 i Baltiska Hallen och Malmö Arena. Eventet är klassat som ett mega­evenemang vilket är en stor engångs­händelse som genererar internationell upp­märk­samhet och lockar besökare från hela världen.

Malmös värdskap för VM i innebandy för herrar beräknas medföra goda förutsättningar att stärka stadens attraktivitet och kommer att främja den lokala besöksnäringen och det lokala näringslivet på ett betydande sätt. Evenemanget sätter Malmö på idrottskartan.

”Det är väldigt roligt att Malmö lyckats värva det här världsmästerskapet och att vi i december får välkomna besökare från hela världen till vår stad. Innebandy är en fantastisk och engagerande sport och evenemanget kommer aktivera hela staden med prova på-aktiviteter och andra initiativ. Det kommer även generera betydande intäkter till Malmös lokala näringsliv”, säger Janne Grönholm (MP), kommunalråd med ansvar för kultur och fritid.

”Malmö har en rik idrottshistoria och lång erfarenhet av att arrangera internationella mästerskap på världsscenen. Som före detta förbundskapten och landslagsspelare är det så klart särskilt kul för mig att Innebandy-VM ska hållas just i Malmö, men ännu viktigare är att värdskapet innebär en fantastisk möjlighet att visa allt det som Malmö har att erbjuda samtidigt som det stärker den lokala besöksnäringen”, säger Roko Kursar (L), kommunstyrelsens förste vice ordförande.

”Det är glädjande att Malmö står värd för mästerskapet. Det innebär att innebandyn som sport kommer synas i Malmö på ett särskilt sätt. Jag hoppas att barn och ungdomar över hela staden kommer bli inspirerade och tycka att det kan vara en sport för dem”, säger Sanna Axelsson (S), ledamot i kommunstyrelsen.ews,