IBTM World är redo att stå värd för vad de kallar sitt smartaste event hittills med lanseringen av innovativ ny teknologi som är utformad för att höja deltagarupplevelsen och skapa bättre affärsresultat för alla deltagare. Detta kompletteras med återkomsten av gamla teknologiska favoriter som gjorde IBTM World känt för sin förmåga att generera leads och koppla ihop utställare och köpare med rätt personer.

Den ledande globala mässan, som äger rum på Fira de Barcelona den 28–30 november, har optimerat sin matchmaking-plattform för att inkludera ett nytt vägledningsverktyg, WalkMe. Det nya verktyget förbättrar plattformens förmåga för utställare att söka efter och begära möten med viktiga köpare, och är utformat för att genomföra varje steg i urvalsprocessen. Som svar på den ständigt ökande efterfrågan kommer besökande köpare också att ha tillgång till matchmaking-plattformen för första gången vid årets event, vilket innebär att de också kan planera möten med utställare före mässan.

Tillsammans med utställarna kommer köparna nu att ha sina dagböcker synkroniserade med den officiella IBTM World-mobilappen för enkel schemahantering. Besökande köpare måste registrera sig före den 31 oktober för att få tillgång till förplanerade möten.

Med snabbhet, bekvämlighet och värde i centrum har IBTM World också lanserat en Exhibitor Dashboard för 2023 års upplaga, så att utställarna kan mäta avkastningen på investeringen på ett ögonblick. Med detta innovativa verktyg kan utställare se hur många besökare och inköpare som tittar på deras evenemangsprofil i realtid, samt hur många leads de samlade in totalt under mässan med hjälp av Emperia-appen.

Vasyl Zhygalo, IBTM Worlds portfolio director, säger: ”På IBTM World är vårt mål att ge alla deltagare de verktyg de behöver för att bygga så många inspirerande och lönsamma affärsrelationer som möjligt på bara tre dagar. Att vi till årets mässa lägger till en ny teknik, tillsammans med de klassiska verktyg som vi vet att våra deltagare värdesätter, förbättrar bara detta erbjudande och gör det möjligt för oss att ge deltagarna ännu mer värde för deras tid och pengar.”

”I ett affärslandskap där anställda är mer selektiva när det gäller vilka personliga evenemang de deltar i, uppskattar vi att deltagarnas tid är något vi måste förtjäna, och jag kan knappt vänta på att se vilken skillnad innovationerna på årets mässa gör för deltagarnas upplevelse och deras affärsmöjligheter.”

För att effektivisera registreringsprocessen för besökarna arbetar IBTM World också med en ny registreringsleverantör, Iceni Event Solutions, för sitt evenemang 2023. Förutom registrering kommer Iceni också att lansera sitt nya automatiserade certifieringsverktyg, som spårar varje enskild besökares och köpares närvaro vid sessionerna och ger dem en fullständig översikt över deras framsteg efter evenemanget.

Nicky Hale, director på Iceni, säger: ”Vi är hedrade över att samarbeta med IBTM och deras certifieringsprogram för deltagarna. Vi ser fram emot att presentera vårt system och visa hur man med rätt verktyg inte behöver lägga onödiga timmar och resurser på administration. Detta kommer att bidra till att IBTM-teamet kan fokusera på det de gör bäst – att leverera ett evenemang i världsklass.”