Den 24–30 juni nästa år blir det världspremiär för den unika och omfattande gamingfestivalen Everyone Plays i Malmö. Det är ett multievenemang som ska förena gaming med mode, musik och sport. Bakom festivalen står Magnus Noord, vd på ProAd Sweden AB, Massive-grundaren och spelprofilen Martin Walfisz, Big Slap-arrangören Ali Eftekhari, Swedish House Mafia-stjärnan Steve Angello, samt Malmö stad. ”Vi förväntar oss uppemot 50 000 besökare”, säger Magnus Noord.

Malmö har i flera år satsat stort på gaming och benämns ofta som Europas främsta gamingstad, inte minst tack vare de många aktörer inom branschen som staden huserar. Flera av stadens skolor, däribland Malmö Universitet, har börjat satsa på utbildningar inom spelutveckling för att möta det växande behovet av arbetskraft inom branschen. I dagsläget arbetar drygt 1 500 personer i Malmö inom spelindustrin, en siffra som uppskattas växa till 5 000 inom tio år. Med gamingfestivalen och mässan Everyone Plays, som får världspremiär i Malmö 24–30 juni sommaren 2024, tas spelstaden Malmö till en ny nivå.

”Spel och gamification påverkar oss alltmer och förutom att Everyone Plays på ett utmärkt vis kommer visa detta ger festivalen också möjlighet för många att leka och testa, och kanske lägga grunden för nya innovationer”, säger Micael Nord, näringslivsdirektör på Malmö stad, och tillägger: ”Everyone Plays kombinerar två av Malmös starkaste och snabbast växande branscher: spelindustrin och besöksnäringen.”

Everyone Plays är sprunget ur spelfestivalen Grow Gaming som var tänkt att äga rum för två år sedan men som blev inställt på grund av pandemin. Formatet har emellertid ändrats och gjorts betydligt bredare och mer inkluderande.

”Detta kommer att bli något helt unikt som visar att gaming är till för alla, vilket också är anledningen till att vi döpt evenemanget till Everyone Plays. Fokus ligger på gaming men flertalet andra element såsom mode, musik och sport vävs in. Tanken är att ha fler locations med olika aktiviteter runtom i staden”, säger Magnus Noord.

Mer detaljer kring festivalen och var den kommer att hållas kommuniceras senare i sommar.