Tillsammans med Salomon expanderar boutique­resorten i Hemsedal, Fýri Resort, sin upplevelse och lanserar nu Nordens största trail-lopp i fjällmiljö. Aldrig någonsin har prissumman varit så hög och vinnaren får dessutom även chansen på den kommande finalen av Golden Trail World Series i Italien. Totalt väntas över 700 deltagare och loppen blandas med pool club, racers dinner, yoga, filmvisning, dj:ar och pris­ceremonier.

Sommarsäsongen i Hemsedal växer visserligen men Fýri Resort gör nu stora satsningar för att orten och området än mer ska ta upp kampen med de allra bästa alp- och fjäll­upplevelserna under den varmare årstiden. Ett led i det är flera investeringar på och omkring Fýri likt ett eget aktivitets­center, padelbanor och hockeyrink. Fýri Trail by Salomon, som det nya loppet kallas, genomförs 14–17 september och är ytterligare en satsning på att fler ska upptäcka Hemsedal som sommar­destination.

”Du väljer mellan 27 kilometer eller 18 kilometer i en miljö som tar andan ur dig direkt. Förutom fokuset på att detta är den nordiska finalen och att vinnaren tar en plats i finalen av Golden Trail World Series i Italien så tror vi att allt runt omkring är lika viktigt. Fýris pool club har fått inter­nationell uppmärksamhet och vi har ett fyradagars-schema som är som gjort för människor som älskar löpning i vacker natur men som också, efter loppen, tycker om god mat, kall öl, bubbligt vatten och härlig stämning”, berättar Jonas Svengård, ansvarig för Sport & Training ESS Group.

Fýri Trail by Salomon är skapad både för eliten men också för motionärer. Totalt finns 1 000 platser och intresset under den första early-bird-veckan var över förväntan med flera hundra bokningar. Prissumman är den högsta i Norden och vinnarna tar hem 30 000 NOK samt fri resa, boende och plats i det kommande finalen av Golden Trail World Series i Italien. För Salomon som är samarbets­partner till Fýri är detta det första helt egna loppet som man arrangerar och målet är att det om några års tid också kan hållas finalen av Golden Trail Worls Series i den vackra naturen i Hemsedal.

”Att kunna bjuda på den högsta vinstsumman någonsin känns så rätt med tanke på vilken potential som finns i upplevelsen här i Hemsedal under sommar och höst. Vad vi kan se på anmälningarna har vi redan några av de mest spännande trail­-löparna i Norden så detta blir en riktigt fest på flera plan. Men jag vill också poängtera att vår satsning handlar om att få den stora motionärs­skaran som älskar löpning att förstå tjusningen med löpning i den här miljön”, säger Jonas Svengård.

Fýri Resort kommer under våren att lansera flera guidade vandrings- och trailresor. Trenden om just guidad löpning tillsammans med en bra mat, hotell och pool club upplevelser spås fortsatt vara stark. Detta görs tillsammans med investering­arna i andra aktiviteter runt omkring resorten där förhoppningen är ett mer somrigt och välfyllt Hemsedal året om.

Golden Trail National Series – Fýri Trail by Salomon i korthet:
  • 14–17 September.
  • Samarbete med Salomon.
  • Prissumma: 30 000 NOK till vinnarna – total prissumma 160 000 NOK.
  • Två olika lopp i fjällmiljö; 27 km och 18 km.
  • Två special sträckor “Queen of the Hill” och Master of Disaster” där de som är snabbast uppför “the forgotten trail” eller är snabbast ner i alpinbackarna i Hemsedal tävlar om 5 000 NOK.
  • Vinnaren får plats på finalen av Golden Trail World Series i Italien.
  • Tre dagars totalupplevelse med föreläsningar, pool club, race dinners, DJ, magiker, liveakter och champagne after trail party.