Civilminister Erik Slottner, som även ansvarar för regeringens digitalisering, är på plats på Stockholm Tech Show för att diskutera hur Sverige ska bli en världsledande technation. Stockholm Tech Show går av stapeln på Kistamässan i Stockholm den 3–4 maj. Det är en unik arena med över 200 utställare och 200 talare där politiken, näringslivet och offentlig sektor möts för att driva företag och samhälle framåt genom ny teknik.

Erik Slottner deltar i en paneldiskussion för att diskutera Sveriges digitalisering och vad som har hänt sedan den nya regeringen tillträdde. Det är ett år sedan bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige lanserade rapporten En techagenda för Sverige. Rapporten kan ses som en konkret handlingsplan för politiker och beslutsfattare, med förslag och inspel på hur man på bästa sätt ska ta tillvara digitaliseringens möjligheter och stärka Sverige som världsledande technation. En namnkunnig panel som förutom Erik Slottner består av Sara Wimmercranz, entreprenör, företagare och investerare, Anders Olsson, vd Telia Sverige och Christina Ramm-Ericson, näringspolitisk chef och chefsekonom debatterar; hur det digitala Sverige ser ut idag och vilka insatser som behövs för framtiden? Det blir ett spännande samtal som sätter sin prägel på framtida innovativa lösningar, som tar Sverige in i framtiden.

Moderator är Åsa Zetterberg, förbundsdirektör, TechSverige.

Upptäck banbrytande innovationer

Stockholm Tech Show är Sveriges viktigaste event för tech-branschen. Här samlas näringsliv, offentlig sektor och politiken för att diskutera och inspireras av innovativa tekniska lösningar för framtiden. Upptäck banbrytande innovationer på mässgolvet, mängder med aktiviteter och delta i en storslagen konferens. Det är ett 100-tals talare på plats under två dagarbland många andra återfinns Elin Richarz, Senior Advisor and Founder at Murphy Solution, och Mats Hultgren, Director of Operations – Incident Response på Trusec, som reflekterar över varför cyberfrågan inte är en IT-fråga utan en affärsfråga. Anna Fällener och Josefin Rosén bjuder in till en diskussion om ansvarsfull AI. Pierre Thoo, Microsoft Cloud Cybersecurity Advisor, presenterar hur vi kan optimera användningen av molnet och polisen är på plats med kriminalkommissarie Jan Olsson för att diskutera cyberkriminalitet.

Parallellt med Stockholm Tech Show arrangeras Smart City Conference & Expo, mötesplatsen för smarta städer, samt Nordic Mobility Conference & Expo, mötesplatsen för framtidens urbana mobilitetsmodeller. De tre eventen skapar tillsammans en unik arena som driver företag och samhälle framåt genom ny teknik. En mötesplats med extra allt från 100-tals talare i en högaktuell konferens, över 200 utställare, Start-Up område arrangerat av Stockholm Stad, till Hackaton, branschmingel med underhållning i toppklass och mycket mer.

Läs mer om Stockholm Tech Show och konferensprogrammet.