Den för branschen tongivande Embedded Conference Scandinavia arrangeras parallellt med Elektronikmässan 2024 på Kistamässan i Stockholm. Återlanseringen sker i ett utvecklat samarbete mellan Easyfairs Nordic och branschorganisationen Svensk Elektronik.

Den väletablerade konferensen Embedded Conference Scandinavia har i över tio år arrangerats av branschorganisationen Svensk Elektronik. Den 10–11 april 2024 arrangeras den parallellt med Elektronikmässan i Kistamässan genom ett nytt samarbete mellan Easyfairs Nordic och Svensk Elektronik. Konferensen, som vänder sig till de verksamma inom inbyggda system och lösningar, har genom åren attraherat en stor nationell och internationell publik.

”Vi ser ett tydligt ökat intresse för att ta del av världsnyheter utan att behöva flyga eller lägga tid på internationella resor. Med Embedded Conference kan vi erbjuda möjligheten att fördjupa sina kunskaper inom inbyggda system och lösningar och samtidigt vara en del av ett omfattande nätverk av kollegor i branschen. Samverkan inom svensk industri är en nyckel till framgång för att lyckas i sin yrkesroll. Vi har ett fantastiskt fint samarbete med Svensk Elektronik som vi nu fördjupar ytterligare. Vi tror verkligen på den här satsningen”, säger Helena Crivei, head of cluster, Easyfairs Nordic.

Med sitt omfattande och högkvalitativa konferensprogram samlar Embedded Conference kunskap, erfarenhet och praktiska lösningar på högsta nivå. Den geografiska placeringen kunde inte vara bättre. Mitt i branschens innovationshjärta Kista, där ledande experter och nyckelaktörer inom området samlas.

”Vi på Svensk Elektronik har som ambition att alltid främja innovation och lyfta branschens viktigaste gemensamma frågor. Genom Embedded Conference möjliggör vi högkvalitativa möten för våra medlemmar och lyfter samtidigt kunskapsnivån i branschen. Vi vet av erfarenhet att konferensen är en viktig händelse under året för branschen och är därför extra glada över att möjliggöra en återlansering tillsammans med Easyfairs Nordic”, säger Svensk Elektroniks generalsekreterare Stefan Jakab.