DreamHack kommer till Stockholm i november 2024: Världens största gaming- och kulturfestival, i Nordens största mässanläggning, i världens främsta spelstad. ”DreamHack Stockholm blir vår största festival någonsin”, säger Shahin Zarrabi, VP of Festivals EFG.

DreamHack är världens största gaming- och kulturfestival. I november 2024 kommer festivalen, tillsammans med festivalpartnern Elgiganten, till Stockholm och Stockholmsmässan. Som en del av ESL FACEIT Group (EFG) har DreamHack redan etablerat sig över hela världen. Internationella gaminghubbar som Atlanta, Dallas, Melbourne och Tokyo står alla värdar för DreamHacks fantastiska festivaler. Stockholm är en av världens främsta städer inom gaming, nu med DreamHack Stockholm som årets höjdpunkt.

”Att ta DreamHack till Stockholm är speciellt för mig personligen. Gaming hör hemma i Stockholm och vi vill bidra till, och utveckla, den unika kulturen som gör spelvärlden i staden så speciell. Från kreatörer och fantastiska Cosplay-artister, till de senaste spelen, produkterna och den bästa esporten. Vi bygger en plattform för alla”, säger Shahin Zarrabi, VP of Festivals på ESL FACEIT Group.

Stockholm har kommit att bli Skandinaviens spelhuvudstad. Stockholmsregionen anses vara en av de främsta europeiska regionerna för spelutveckling, med allt från ledande AAA-utveckling till mobila spel och indieutvecklare närvarande i staden. Dessutom finns här fler spelutvecklare per capita än i någon annan stad. Det svenska spelundret är ett globalt känt fenomen som har resulterat i ikoniska titlar som Minecraft, Battlefield och Candy Crush. Världens största gaming- och kulturfestival kommer att arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö i Stockholm.

”Jag är väldigt glad över att välkomna DreamHack till Stockholm 2024. DreamHacks arbete för att sammanföra gamers från olika delar av världen främjar kulturellt utbyte och företagande. Festivalen har stor betydelse för Stockholm och stärker stadens centrala roll i den globala spelvärlden. Vi har fler spelutvecklare per capita än någon annanstans i världen, och är en kreativ hotspot där e-sport, teknik, musik och mode möts. Det här är ett viktigt steg för att stärka Stockholms rykte som en välkomnande och progressiv plats för spelindustrin”, säger Staffan Ingvarsson, vd för Stockholm Business Region.

DreamHack fyller 30 år 2024. Det som började som en LAN-festival och som på 90-talet beskrevs av media som ”Hackarnas Hultsfred” är idag en global sensation med festivaler över hela världen. En gaming- och kulturfestival som erbjuder något för alla och som välkomnar alla, oavsett vem du är.

DreamHack Summer 2024 kommer till Jönköping mellan 14 och 16 juni. DreamHack Stockholm kommer till Stockholm 22 till 24 november.