Styrelsen för Helsingborg Arena och Scen AB har utsett Jeanette Gustafsdotter till vd.

Jeanette Gustafsdotter är idag institutionschef för Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek (Arbark) och har dessförinnan haft flertalet ledande roller inom olika branscher. Hon har bland annat varit kulturminister i regeringen ledd av Magdalena Andersson, generalsekreterare för Riksförbundet Sveriges Museer, och vd för Tidningsutgivarna.

”Jag är glad över att vi kunnat rekrytera en erfaren ledare i Jeanette som vd för vårt kultur- och evenemangsbolag. Återigen får vi ett kvitto på att Helsingborg är en attraktiv stad att både leva och verka i”, säger Carina Leffler stadsdirektör Helsingborg stad.

Jeanette Gustafsdotter tillträder uppdraget 21 januari 2024.

”Att få vara med och fortsätta utveckla Helsingborg till en av de främsta kulturdestinationerna känns oerhört stimulerande. Jag ser verkligen fram emot att leda bolaget, tillsammans med styrelsen och alla kunniga medarbetare i verksamheten, så att kulturen kan fortsätta vara en positiv kraft i vårt samhälle”, säger Jeanette Gustafsdotter. 

Styrelseordförande Krister Azelius är nöjd med dagens styrelsebeslut att tillsätta Jeanette Gustafsdotter som ny vd för bolaget: ”Med Jeanette som vd kommer vi fortsätta flytta fram bolagets position och vikten av det våra olika verksamheter producerar. Kultur- och upplevelsesektorn har en betydande roll för både individer och vår destination.”