Helsinki Expo and Convention Centre kommer att genomgå en omfattande renovering under hösten 2024. Den största lokalen i kongress- och mässanlägningen, hall 101, kommer att utrustas med en ny LED-vägg. Med en bredd på 23 meter och en yta på över 100 kvadratmeter blir den Finlands största bildskärm i en konferenslokal. Denna renovering förbättrar den tekniska kapaciteten i utrymmet avsevärt.

Hall 101 på Helsinki Expo and Convention Centre är känd som en plats för stora evenemang, såsom seminarier, kvällsmottagningar och banketter, mässor, utställningar, jubileumsfester, årsstämmor och konserter. Kapaciteten sträcker sig till 1100 deltagare för seminariebruk och 560 galagäster för festliga tillfällen, och i och med renoveringen hösten 2024 kommer hallens tekniska kapacitet att utökas avsevärt.

LED-väggen består av tre delar och möjliggör mångsidig innehållspresentation, till exempel visning av en bild bakom talaren och visning av en video eller flera bilder samtidigt. LED-väggens ljusstyrka och kontrast är av högsta klass, vilket gör det enkelt att ställa om evenemangets atmosfär genom att använda färger, ljus, video, animering och streaming. Den stora visningsytan ger också en fantastisk möjlighet till varumärkesprofilering.

Förutom den nya LED-skärmen kommer hall 101 att få förbättrad ventilation, vilket ökar möjligheterna till kamerafilmning och uppgradering av takbelysningen för att möjliggöra justering av ljusfärg och temperatur enligt behoven för varje evenemang. Dessutom kommer hallens scen och dess trappor att renoveras.

De tekniska lösningarna för hall 101 och andra framtida renoveringar på Helsinki Expo and Convention Centre kommer att presenteras på mässan Kongressi Meetings & Events 2024 den 10–11 april 2024, på Helsinki Expo and Convention Centre, monter 17.

Helsinki Expo and Convention Centre är Finlands största mäss- och kongressanläggning. Som Finlands största evenemangsarrangör producerar man evenemang som inkluderar Habitare, Helsinki Book Fair, Educa, FinnBuild, Matka Fair och Vene Båt. Bland de gästande evenemangen kan nämnas Slush, Nordic Business Forum, Assembly, Finska Kennelklubbens hundmässa samt ett stort antal internationella kongresser och företagsevenemang varje år. Anläggningen består av 7 hallar, 40 anpassningsbara mötesrum, 21 restauranger och ett eventhotell på plats. Det ägande företaget, The Finnish Fair Corporation, grundades 1919.